Watching Science in Chassé Cinema (met trailers)

BredaPhoto Festival haakt in op het Weekend van de Wetenschap door in samenwerking met InScience – International Science Film Festival Nijmegen in Chassé Cinema een filmweekend te organiseren.

Het Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie. Ieder jaar, tijdens het eerste weekend van oktober, openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor een breed publiek. Bezoekers kunnen tijdens BredaPhoto Festival backstage gaan en de wondere wereld van de wetenschap beleven. Dit jaar vindt het weekend plaats op 6 en 7 oktober.

New Entity en Urth

Op zaterdag 6 oktober tussen 13.30 en 17.00 uur zijn er zes verschillende korte films en documentaires te zien. ‘New Entity’ is een Nederlandse documentaire gemaakt door laatstejaars student Andree van Gastel. Zijn film wordt gevolgd door horrordrama ‘The Pig Child’ van Lucy Campell, waarin een vrouwelijke wetenschapper zichzelf bezwangert met een embryo dat half mens, half varken is. ‘Urth’ is een film over de laatste vrouw op aarde; gefilmd in Biosfeer 2 in Arizona door Ben Rivers.

The Next Rembrandt

In ‘The Next Rembrandt‘ laat Juliette Stevens zien hoe een team van data-analisten met behulp van algoritmen en een 3D-printer de next Rembrandt creëert. Ook de film ‘De oude mens afleggen’ van Pien Vroonland wordt getoond.

De zaterdagmiddag eindigt met de Franse documentaire ‘Human or Robot’ van Marc Felix en Bruno Victor-Pujebet. Deze gaat over humanoïde robots gezien vanuit het perspectief van fotograaf Max Aguilera-Hellweg.

Pre-crime en The Immortalists

Op zondag 7 oktober van 11.00 tot 17.00 uur zijn naast ‘New Entity’ en ‘De oude mens afleggen’, nog drie nieuwe films te zien: ‘Pre-crime’, ‘The Immortalists’ en ‘Lo and Behold’. ‘Pre-crime’ van Matthias Heeder en Monika Hielscher, een Duitse documentaire, geeft een inkijk in de moderne tijd van politiewerk waarin prognose software en algoritmen mensen oormerken.

In ‘The Immortalists’ laten David Alvarado en Jason Sussberg zien hoe twee excentrieke wetenschappers worstelen om samen eeuwige jeugd te creëren.

Tot slot wordt het filmweekend afgesloten met de film ‘Lo and Behold’ waarin Werner Herzog praat met kunstenaars en wetenschappers over de ontwikkeling en toekomst van de online wereld.

Tickets en informatie

Bezitters van een BredaPhoto Festival-ticket kunnen op de dag van vertoning, een half uur voor aanvang, gratis filmtickets ophalen bij de Chassé Cinema-balie.

Meer informatie is te vinden op de website van BredaPhoto of op de website van Chassé Cinema.

Over BredaPhoto Festival

BredaPhoto Festival is een tweejaarlijkse internationale fotografie-biënnale. Van 5 september t/m 21 oktober 2018 zal de 8ste editie van het festival plaatsvinden. BredaPhoto Festival toont the state of the art van de hedendaagse fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond.

In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. Naast exposities biedt BredaPhoto diverse verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten. BredaPhoto toont, onderzoekt, bevraagt, duidt en viert de fotografie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden