Bredase Paoters geven laatste les in Grote Kerk

Foto: Bredase Paoters

Ze zijn al acht jaar met pensioen en kwamen drie jaar geleden bij hoge uitzondering nog één maal in actie. Toch geven de Bredase Paoters – nu echt voor de laatste keer – in november weer een komische ‘Bredaose les’ in de Grote Kerk. De opbrengst gaat naar de Stichting Grote Kerk, die het iconische monument wil restaureren.

Restauratie

Met hun allerlaatste optreden willen Paoters Terrepetijn en Sjaggerijn – net als in 2015 – een bijdrage leveren aan de instandhouding van de Grote Kerk. De overheid stelt 4,9 miljoen euro beschikbaar om het Rijksmonument in de komende tien jaar te restaureren, op voorwaarde dat de Stichting Grote Kerk ook geld bijlegt. Als de stichting niet de benodigde 2,1 miljoen euro ophaalt, krijgt ze minder subsidie. En dat is ‘eeuwig zonde’ volgens de Paoters.

‘Het zou zonde zijn als we deze kans laten lopen. Iedere euro die we binnenhalen levert meteen twee extra euro’s op. Dat lijkt op een defecte gokkast: je gooit er 1 euro in en krijgt er 3 terug!’, aldus Paoter Terrepetijn.

Programma

Op 4 november 2018 treden de Paoters op in de Grote Kerk. Het programma begint om 15.00 uur, de kerk is vanaf 14.00 uur voor het publiek open. Kaarten zijn 10 euro en te vanaf 1 oktober verkrijgbaar via leden van D’n Vuilen ‘Oek, in Café Markzicht, bij de VVV en aan de balie van de Grote Kerk. Het lesboekje van de Bredaose Les is op 4 november in de kerk verkrijgbaar voor 2,50 euro. De gehele opbrengst gaat naar de restauratie van de Grote Kerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen