BredaPhoto geeft kinderen fotoworkshops in herfstvakantie

Foto: BredaPhoto

Het BredaPhoto Festival organiseert in de herfstvakantie een speciale Kids Week. Kinderen van 6 tot 14 jaar doen mee met workshops waarbij ze zelf aan de slag gaan met fotografie. Ook leren ze zelf een kunstwerk maken van oude apparaten.

Scrap-workshop van de Uitvindfabriek
In de herfstvakantie worden op het festival verschillende workshops gegeven. Zo wordt Scrap-workshop gegeven door de Uitvindfabriek. Tijdens deze workshop mogen kinderen zelf met gereedschap oude apparaten uit elkaar halen. Zo ontdekken ze wat erin zit en hoe het gemaakt is. Van de onderdelen worden nieuwe kunstwerk gemaakt. Deze workshop wordt gegeven op woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur.

Op pad met fotografen
Ook kunnen kinderen op pad met fotografen. Onder begeleiding van Rozanne Houtveen van Nieuwe Veste gaan kinderen op woensdagmiddag 17 oktober van 14.00 tot 15.30 uur zelf foto´s maken. Op donderdag 18 oktober kan nieuw fotografietalent mee met stadsfotograaf Jörgen Janssens uit Breda. De kinderen leren dan de fijne kneepjes van het ‘fotografisch kijken’ en fotograferen.

Gratis

De meeste workshops zijn gratis te bezoeken. Deelnemers moeten zich wel vooraf opgeven via de website van BredaPhoto. Daar is ook meer informatie over de Kids Week te vinden. De herfstvakantieworkshops lopen van 16 tot en met 21 oktober.

Dossier: BredaPhoto

Reacties

Cookieinstellingen