Theatermaker zoekt dertienjarigen voor voorstellingen over verandering

Foto: Rosa Meininger

Ter gelegenheid van Cultuurnacht Breda maakt theatermaker Juup Luijten samen met creatief bureau Schippers & Van Gucht de voorstelling ‘Boeiend, maar het is niet iets wat me interesseert’. De productie wordt gepresenteerd als een praktijkcursus veranderingsbereidheid voor volwassenen, samengesteld op praktijkdagen in november door dertienjarigen uit Breda. Luijten is nog op zoek naar dertienjarigen die ‘niet bang zijn voor een eigen mening’.

Praktijkdagen

Dertienjarigen zijn volgens Luijten ‘dé deskundigen in verandering’. Zo gaan ze vaak naar een nieuwe school met nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren en meer huiswerk. Tijdens de praktijkdagen wordt onder meer gekeken naar problemen die met veranderingen zijn op te lossen: bijvoorbeeld de opwarming van de aarde, de plastic soep in de zee en de verkeersdrukte. De oplossingen en acties die de dertienjarigen voor deze zaken in een debat bedenken, vormen de basis van de praktijkcursus voor volwassenen die tijdens de Cultuurnacht wordt opgevoerd.

‘Neus op de feiten’

Kinderen die al 13 zijn, of het dit schooljaar worden, kunnen zich opgeven voor één of meerdere praktijkdagen. Deze worden gehouden op zondag 4, 11 en 18 november van 10:00 tot 12:00 uur in het Makerslab van Electron. De inloop is gratis.

De uiteindelijke voorstelling wordt tijdens de Cultuurnacht, op zaterdag 26 januari, vertoond en moet ‘volwassenen met hun neus op de feiten drukken’. Meer informatie over de praktijkdagen en de voorstelling is te lezen op de website van Schippers & Van Gucht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden