Theaterfestival Breda bij Podium Bloos

Waanzin bij Theaterfestival Breda
Foto: Nico Jongenelen

Op 23, 24 en 25 november vindt de 28e editie van het Theaterfestival Breda plaats in Podium Bloos. Het festival wordt georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Op zaterdagavond 24 november zijn er drie voorstellingen te zien: Het Witte Water (winnaar van de Stadsblad-AtoB toneelprijs 2018), Allure Theater en Teater ’77.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende weekend aan het begin van de herfst, tonen de Bredase amateur toneelverenigingen een breed scala aan speelstijlen in een aantal kleine, bijzondere voorstellingen. Klein, want elk optreden duurt niet langer dan drie kwartier uur. Bijzonder omdat het, in deze vorm, nog niet eerder te zien is geweest.

Voor het publiek is het festival een mooie gelegenheid om eens te gaan zien wat het Bredase amateur toneel zoal te bieden heeft.

Het Witte Water – Samsara

Ze bukt om een sigaret op te raken en ziet de man met de sokken
Elke keer als het tijd is om te spelen vraagt hij om een paracetamol
We wachten
We wachten tot de bel gaat

Allure Theater

Geen script, geen regisseur en geen decor, en toch staan de spelers van Allure op het podium. Zij spelen vanuit pure improvisatie. Al ruim 10 jaar improviseren zij talloze scènes, in Breda maar ook elders in het land. Het publiek zorgt voor de ingrediënten, de spelers gaan ermee aan de slag om zo mooie, grappige, absurde, bijzondere en creatieve verhalen neer te zetten. Geen enkele scène is hetzelfde, en niets staat van tevoren vast. Wat wel zeker is, is dat Allure een bak aan energie en plezier ten tonele spreidt. Als dat geen feestje wordt!

Teater ’77 – Waanzin (van Rex Staneke)

In Waanzin wordt het publiek welkom geheten in de 19e eeuw, op een van de openbare behandelsessies in een psychiatrische kliniek. Een Franse neuroloog doet daar onderzoek naar de vrouwenziekte hysterie. Voor de behandelmethodes heeft hij een mooie, voorbeeldige patiënt uitgekozen als rolmodel.

Meer informatie en tickets

Kijk voor meer informatie op de website van Theaterfestival Breda, Kaarten koop je voor €12,50 (gratis voor We Are Public leden), en je bestelt ze hier.

Reacties

article
230694
Het weekend van 23, 24 en 25 november vindt het Theaterfestival Breda plaats
Op 23, 24 en 25 november vindt de 28e editie van het Theaterfestival Breda plaats
https://breda.nieuws.nl/cultuur/230694/230694/
2018-11-14T11:08:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/11/12205434/Waanzin-Nico-Jongenelen.jpg
Allure Theater, Het Witte Water, podium bloos, teater '77, Theaterfestival Breda, Waanzin
Cultuur