Escaping in Breda: waarom mensen zich laten opsluiten in een escape room?!

Foto: Amy Muller

Afgelopen week mocht ik samen met mijn vrienden een bank overvallen bij Escaping in Breda.

Escaping Breda heeft op 1 december 2018 haar deuren geopend voor het grote publiek, daarvoor hebben zij een aantal try-outs gehad. Tijdens de try-outs was er een escaper die zijn eigen persoonlijke record kwam verbreken. Deze escaper wilde namelijk uit 50 verschillende rooms ontsnappen, bij Escaping deed hij nummer 49 en 50! Hoe gaaf is dat.

Maar wat maakt het nou dat mensen zich laten opsluiten in een escape room: is het de adrenalinekick, is het samenwerken, is het de gezelligheid?

Tijdens het overvallen van de bank merkte ik dat ik het op dat moment heel erg spannend vond om uit te breken samen met mijn vrienden. We moesten daarin vooral samenwerken en creatief bezig zijn. In ieder laatje, kastje, achter schilderijen en op de grond kan je clues vinden om de puzzel te maken. Het is een vlucht uit het dagelijks leven waarin je echt even in een andere wereld bent.

Kin verteld; “mijn reden is de kick om de tijdsdruk en de puzzels de baas te zijn. Niet weten wat je te wachten staat vraagt om snel handelen, improvisatievermogen en logisch redeneren. In de escape room wordt het snel duidelijk of je deze vaardigheden bezit of niet.”

Natalie verteld; “waarom ik me op laat sluiten? Ik vind vooral de uitdaging leuk, hopen dat je slim genoeg bent om de puzzels op te lossen die iemand anders bedacht heeft. Beetje bewijsdrang misschien! Maar vooral is het echt een kick als je de oplossing vindt voor een puzzel, en al helemaal als je daar dan samen uit komt. Samenwerken en iedereen die dan z’n eigen kennis kan inzetten is echt tof! “

Dionne verteld: “mijn reden is voor het vermaak. De uitdaging om alles op te lossen en te ontsnappen. Ik hou van raadsels en puzzels, dus ik ben helemaal in mijn element als ik een escape room speel. “

Race tegen de klok

Het is niet alleen de kick van een escaperoom maar ook het samenwerken wat centraal staat tijdens een escape room. Een race tegen de klok, dat is wat ik ervaarde. Wij kregen een uur om uit te breken, maar we deden dat in 51 minuten hoe gaaf is dat?! Kan iemand dat evenaren?

In Breda zijn al meerdere bedrijven die escape rooms aanbieden. Escaping is daarin de nieuwste, en zal de komende periode nog verder uitbreiden op deze locatie in de Boschstraat met twee nieuwe kamers, een vergaderruimte en een keuken. Maar ook nu kun je al meer doen dan alleen ontsnappen uit een kamer. Zo kun je er heerlijke biertjes drinken en een bordspelletje spelen, waardoor je de gehele avond vol kan maken in het teken van spelletjes!

Wat is jouw reden om jezelf op te laten sluiten in een escape room?

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden