Stadswandelingen tijdens Betoverend Breda

Foto: VVV Breda

In de Bredase binnenstad spat de historie als het ware van de muren. Een van de mooiste gotische kerken van ons land, een kasteel midden in het centrum, een middeleeuws begijnhof en nog allerlei andere sporen die de Nassaus, de voorouders van onze koninklijke familie, hebben nagelaten.

Tijdens Betoverend Breda, het nieuwe, grootse winterevenement in Breda, kun je dagelijks (behalve 25, 26 december en 1 januari) aansluiten bij een wandeling o.l.v. een VVV-gids die je meeneemt in de historie van Breda. Betoverend Breda is van 14 december t/m 6 januari.

Historische Kilometer

De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument naar het park Valkenberg, de vroegere kasteeltuin. De gids leidt je rond over het terrein van het Kasteel van Breda, maar ook door de adembenemende Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. De wandeling brengt je op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.

De Historische Kilometer wordt gelopen op zondag 16, dinsdag 18, donderdag 20, zondag 23, maandag 24, donderdag 27 en zondag 30 december en op woensdag 2, donderdag 3 en zondag 6 januari.

Kasteelwandeling

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. Je bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt je alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu. Op het terrein van het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die groepen mag rondleiden op dit defensieterrein.

Je kunt aansluiten bij de Kasteelwandeling op zaterdag 15, maandag 17, woensdag 19, vrijdag 21, zaterdag 22, vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december en op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Door deel te nemen aan de VVV-wandelingen draag je bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

  • In verband met bezoek aan defensieterrein is een legitimatiebewijs verplicht!
  • De wandelingen starten bij de VVV Breda, Willemstraat 17-19 (bij het Centraal Station)
  • Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen).
  • Prijs: € 8,95 p.p. (€ 7,95 kind 4 t/m 13 jaar). BredaPas-houders gratis
  • De wandelingen van VVV Breda zijn iedere laatste zaterdag van de maand en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie. Groepen kunnen het hele jaar op afspraak boeken.

Reserveringen en informatie

Graag van tevoren reserveren via 0900-5222444 of [email protected] Ook online reserveren mogelijk, zie www.betoverendbreda.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden