Internationale eindejaarsvoorstelling in Chassé Theater

Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar
Foto: Chassé Theater

Met zijn Internationale Selectie programmeert het Chassé Theater elk seizoen bijzondere internationale voorstellingen. Op zaterdag 29 december is dit de voorstelling Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar.

De voorstelling wordt geregisseerd door de veelgeprezen Vlaamse theatermaakster Lies Pauwels  en is exclusief voor Zuid-Nederland te zien in het Chassé Theater in Breda.

De voorstelling

De Vlaamse theatermaakster Lies Pauwels maakt een voorstelling met zeven jongeren met een psychische kwetsbaarheid, drie fashionmodellen en een priester. Zij zijn geen personages, ze worden niet gespeeld, ze zijn echt en ze spelen zichzelf.

Het lijkt een provocatie. Jongeren in al hun kwetsbaarheid confronteren met de wereld van glamour en schoonheidsidealen. En daarbovenop een priester opvoeren, als vertegenwoordiger van een instituut dat vaak enkel nog symbool lijkt te staan voor conservatisme en machtsmisbruik. Kan dat?

Wel als de regisseur Lies Pauwel heet. Als er één theatermaker is die deze cast aandurft, dan is zij het. Compromisloos maar met een grote dosis empathie en emotionele intelligentie toont ze de dingen zoals ze zijn, zonder te verbloemen, zonder ze zachter, mooier of minder pijnlijk te maken.

De voorstelling confronteert het publiek met drie eigenzinnige werelden (de psychiatrie, de mode en de kerk). Deze werelden kunnen elk op hun manier veel vertellen over wie we zijn en hoe onze maatschappij functioneert. Gebaseerd op de persoonlijke verhalen van de spelers en via improvisatie is een voorstelling gemaakt over de fundamentele vragen van het leven.

T​ruth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar belooft geen antwoorden, maar wel een krachtig discours over problemen waar we als mens en als wereld mee worstelen.

Informatie & tickets

De voorstelling is op 29 december om 20:30. De inleiding is om 19:45 en na afloop vindt een nagesprek met de regisseur plaats. Tickets zijn vanaf €12 te koop op de site van het Chassé Theater. Bellen kan ook: 076-5303132.

Reacties

article
231789
Op 29 december is de voorstelling van de Vlaamse Lies Pauwels te zien
Met zijn Internationale Selectie programmeert het Chassé Theater elk seizoen bijzondere internationale voorstellingen. Op zaterdag
https://breda.nieuws.nl/cultuur/231789/internationale-eindejaarsvoorstelling-in-chasse-theater/
2018-12-19T15:13:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/12/19150457/istruthordare.jpg
Chassé Theater, eindejaarsvoorstelling, Lies Pauwels, voorstelling
Cultuur