Bredaas project koelt bier op festivals met jouw elektrische auto

Foto: Flickr

Zou jij je elektrische auto uitlenen aan een festival, zodat ze met de stroom het bier koud kunnen houden? Als het aan het Bredase project AirQon ligt, is dat de toekomst. Vrijdag is de kick-off van het project met een evenement op P5 naast het Rat Verlegh Stadion.

AirQon wil dieselaggregaten, die op festivals of evenementen gebruikt worden voor de stroomvoorziening, vervangen door duurzame stroom van elektrische auto’s van bezoekers. Op die
manier wil AirQon de CO2-uitstoot terugdringen. Het accusysteem stond al op diverse evenementen in Breda met kleine installaties, maar vanaf 2019 zal AirQon steeds nadrukkelijker stroom voorzien bij events.

Subsidie
Vorig jaar ontving het project al een Europese miljoenensubsidie om het idee verder te ontwikkelen. Ook de gemeente is enthousiast. Wethouder Quaars laat in een persbericht weten dat hij ‘niet kan wachten tot hij zijn eerste drankje in handen heeft dat is gekoeld door AirQon’.

De kick-off van het project is op 1 februari. Om 19:00 uur kunnen Bredanaars kennismaken met het idee tijdens een evenement op P5, naast het Rat Verlegh Stadion.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen