Programma Carnaval in ut Kielegat

Foto: Stichting Kielegat

Vanavond zullen de kroegen weer gevuld zijn met de eerste carnavalsvierders, alvorens op zaterdagmiddag Breda weer een paar dagen wordt omgedoopt tot Ut Kielegat! Het is Prins Daan die dan de scepter zwaait over de stad. Wat is er allemaal te doen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Vrijdagavond 1 maart: Stuiterbal of Konzert

Je kunt vrijdagavond de kroeg in, naar de Mezz of het Chassé Theather. In de Mezz wordt het Stuiterbal georganiseerd: een feest voor de middelbare scholieren, geen alcohol en carnavalskrakers. In het Chassé wordt het Klokkenberg Kielegats Konzert gegeven. Een geweldige avond met klassieke muziek, toffe marsen en heerlijke meezingers.

Zaterdag 2 maart: de offciele aftrap

De aftrap van ut Kielegats Carnaval! Met de intocht van Prins Daan voor zijn derde en laatste jaar. Eenmaal aangekomen op een bomvolle Grote Markt zal burgemeester Depla om 15.11 uur de sleutels van de stad Breda aan de Hoogheid overhandigen.

Kielegat 2019

Zondag 3 maart: Hossen op de Markt

Op zondag trekt de Brakkensliert door ut Kielegat! Heb je meegelopen in je eigen wijk en ben je er klaar voor om jouw creatie aan het grote publiek te laten zien? Loop dan gezellig mee in de Kielegatse Brakkensliert.
De start is om 13:30 uur op de Haven te Breda en eindigt om ongeveer 15:45 uur in het Chassé Theater, waar het Brakkenbal zal losbarsten. Tussen 16:00 en 17:00 uur zijn er gratis poffertjes voor de brakken en aansluitend om 17.00 uur is de prijsuitreiking.
Van 20.00 uur tot 22.00 uur is het Hossen op de Markt, het Grootste Carnavalscafé van Nederland. Bijna gelijktijdig kun je Proosten met Prins Daan in Publieke Werken, de Prinsenbar. Dit zal opgeluisterd worden met diverse Kielegatse kapellen.

Maandag 4 maart: de Grote Optocht

Tijdens Grote Optocht zullen om 12.00 uur vanaf einde Haagdijk (Kopse Kant) alle kleine en grote wagens gaan rijden. De loopgroepen/paren/individuen starten iets later vanaf de Markendaalse weg.
Vervolgens gaat de sliert via de Haagdijk, de Vismarktstraat en Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna is het via de Oude Vest en de Vlaszak richting de Boschstraat, waar het hele feest eindigt.
Van 13.00 tot 20.00 uur kun je in café Publieke Werken terecht voor het Kwakbollekesbal!Grote Optocht Kielegat

Dinsdag 5 maart: de afsluiting

Alle Kielegatters zijn van harte welkom bij de brunch met de Prins op carnavalsdinsdag op de Grote Markt, om 11 minuten voor 12.00 uur. Er zal gezorgd worden voor de mooiste broden, de lekkerste vleeswaren en smakelijke kazen. En vanzelfsprekend: een ei hoort erbij!  De frietpan gaat ook nog aan voor lekkere kroketten.

Na de brunch kun je aansluiten bij de brakkenmiddag op de Grote Markt. Er zijn artiesten en kapellen op het grote podium, er is er een kinderdisco en een straattheater, die de brakken vermaken. Verder zijn er gratis pannenkoeken en prijzen te winnen tijdens de vossenjacht.

Op deze laatste dag van carnaval kun je zoals altijd gezellig naar het Gulden Bal in het Chassé Theater. Dit feest is voor de hele familie: opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen. Kinderen kunnen spelen, tekenen, kleuren en geschminkt worden. Meer informatie vind je op: www.guldenbal.nl

Om 16.00 uur start de zinderende finale van Kielegat got Talent op het grote podium op de Grote Markt.
Het grote slotakkoord van carnaval 2019 valt ook deze keer weer tijdens Klassiek ontmoet Carnaval. Maestro Willem brengt iedereen in de juiste sfeer om samen met Prins Daan afscheid te nemen van carnaval 2019. Ook de sleutel van de stad gaat terug naar burgemeester Depla, het carnavalsmotto voor 2020 zal bekend gemaakt worden en dan tot slot de verbranding van Kiske en Mieske met het afsluitende vuurwerk.

Volg de Facebook pagina van Stichting Kielegat voor alle informatie van alle events en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes. En misschien zie je jezelf nog wel voorbijkomen op de foto!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden