Project Binnenruimte in het Stedelijk Museum

Foto: redactie

Project Binnenruimte is de titel van een reeks presentaties op de binnenplaats van het Stedelijk Museum. Afgelopen zaterdag werd deze geopend in de Boschstraat.

Iedere editie vraagt het museum één kunstenaar om site-specifiek werk te maken voor deze ruimte. Margot Zweers (1989, Den Haag) verzorgt de eerste editie uit deze nieuwe reeks. Zweers studeerde aan de AKV/St. Joost in Breda en Hochschule für bildende Künste in Hamburg. Ze gebruikt sculptuur als medium om ruimtelijke situaties en de manier waarop we deze waarnemen te onderzoeken.

In haar installatie voor Project Binnenruimte, getiteld Things seemed to be square, combineert Zweers vier ‘ruimtelijke tekeningen’, gebaseerd op de plattegrond van de binnenplaats, met afgietsels van stenen en uitvergrootte foto’s van met de hand geknede plasticine-objecten. Met deze drie soorten objecten creëert ze een theatrale choreografie die gedurende de tentoonstelling nog zal veranderen.

De binnenplaats, met zijn grijze tegels en groen begroeide achterwand, vormt het fysieke hart van het museum. In eerste instantie zie je de strakke buitenwanden van de museumzalen, als je je omdraait komt het historische Oudemannenhuis in beeld. Een uitgelezen plek voor kunstenaars om te reageren op de fysieke ruimte, de collectie of de betekenis van het museum.

De eerste editie werd mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Stedelijk Museum Breda. Project Binnenruimte is te zien tot en met 13 oktober 2019.

'

Reacties

article
233922
Project Binnenruimte is de titel van een reeks presentaties op de binnenplaats van het Stedelijk Museum.
https://breda.nieuws.nl/cultuur/233922/project-binnenruimte-in-het-stedelijk-museum/
2019-03-11T16:43:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2019/03/11164016/IMG-20190309-WA0006.jpg
Cultuur