Spoken Word, storytelling en comedy in Electron

Foto: Evelien op Weg

Na een drukbezochte eerste editie volgt deze week de tweede avond vol Spoken Word, storytelling en comedy in Electron | MotMot gallery.

Deze vormen van woordkunst vind je op iedere hoek van de straat in de grote steden, maar Breda blijft nog een beetje achter. Daar willen deze jonge woordkunstenaars verandering in brengen. Met een line up van zeven artiesten maken de bedenkers van #Stortvloed, Pim Steinmann en Jolissa Vet het opnieuw grappig, ontroerend en huiselijk gezellig. Bovenal is het een inspirerend experiment in het domein van de woordkunsten.

Programma Stortvloed editie #2 

  • 20:00 – aanvang (19:30 – inloop)
  • +/- 21:00 – pauze
  • +/- 22:00 – nazit

Line-up, tickets & meer info

Voor € 5,- inclusief welkomstdrankje maak je dit programma al mee. Tickets koop je via Eventbrite online, maar aan de deur mag ook (beperkt aantal plaatsen, vol = vol).

En mede dankzij de steun van Vrienden Podiumkunsten Breda en Electron | MotMot gallery (Stichting Beeldmakers) is Stortvloed mogelijk gemaakt. Stortvloed gaat dit jaar nog twee edities organiseren.

Dorien Dijkhuis is dichter, schrijver en freelance journalist. Ze woont en werkt in Utrecht. Gedichten en verhalen van haar hand verschijnen regelmatig in literaire tijdschriften als Tirade, Extaze en Het Liegend Konijn. Dorien houdt van de heimwee in de gedichten van Slauerhoff en de melancholie in de poëzie van Rutger Kopland. Als er teveel katten in haar gedichten sluipen, weet ze dat het tijd wordt om zich weer eens onder de mensen te begeven (en op te treden).

Rogier de Vries is dol op hobby’s en humor. Enige tijd geleden besloot hij om eens op het podium te gaan staan met een microfoon in zijn hand. Dat beviel. Dat beviel zelfs zo goed dat hij het vaker is gaan doen. Zijn inspiratie komt veelal uit het alledaagse leven. Zo zijn er frustraties en irritaties die we allemaal kennen. Dit kleine leed (maar soms ook geluk) om hem heen noteert hij en deelt hij graag met jullie.

Ruud Vos is stand-up comedian, tenminste… Als hij het niet te druk heeft met films kijken of filmfeitjes spuien. Hij noemt zichzelf graag professioneel filmliefhebber. Zo interviewt hij regisseurs, recenseert hij en heeft hij sinds kort de podcast Duimpjeworstelen, waarin hij het oneens is met de gast over een bekende film. Ook organiseerde hij comedy event Towel Day in Nijmegen. Als Ruud ergens moeite mee heeft, dan is het wel met zijn brein uitzetten.

Cashmyra. Met de blik op oneindig de ruimte in kijkend. Het is een van haar specialiteiten. Puur, rauw, doodeerlijk, verhalend en direct zijn woorden die haar werk omschrijven. Naast muziek bestaat haar werk uit tekst, design, fotografie en film. In 2018 was de Groningse finalist in de categorie singer- songwriter in de Grote Prijs van Nederland, waar zij de jury inpakte met haar originele nummers. Haar live act kan als intens ervaren worden; het grijpt de aandacht en het is authentiek.

Daan Christiaan. Al leidt hij voor zijn werk als stadsgids jaarlijks honderden Spanjaarden door Amsterdam, Daan is zoekende.

Op zoek naar waarheid, liefde en God. Hij zoekt in lang vergeten boeken, op het meditatiekussen en in de natuur. Ook zoekt hij op YouTube, in het contact met vrienden en familie en in geestverruimende middelen. Soms en op de gekste plekken is daar een inzicht. Een inzicht dat vaak lastig in woorden te vangen is. In de hoop dat hij tussen de woorden door iets van dit inzicht overbrengt, vertelt hij verhalen.

Selma Oueddan is schrijfster, dichteres of hoe je het knutselen met woorden ook noemt. Het schrijven begon op Wattpad en sinds ze in 2016 met haar eerste zelfgeschreven gedicht in Tivoli stond, houdt ze ook van het podium. Je kent haar misschien van haar optredens bij Kunstbende, het literair café de Groene Fee, Tegengeluid of haar boekrecensies bij de Boekenkrant. Haar gedichten gaan over alles wat haar verwondert en verbaast, zoals de bijzonderheden van de Nederlandse taal, onrecht en het gevoel van geluk.

Lizzy Vliegenthart. Lizzy is 21 jaar, schrijfster, dichter en toevallig organisator van Tegengeluid: het andere woordpodium in Breda. Hoe tof is het dat ze dan op 22 maart bij Stortvloed #2 komt optreden?  Eén van haar levensmotto’s is ‘Je bent wat je poëet’; wat dan weer het werk is van Jesse Laport. Wisten jullie dat Lizzy alleen al een verhaal is om naar te kijken? Deze uitspraak staat namelijk tussen allerlei andere tattoo’s op haar lichaam. Haar inspiratie haalt ze uit de kleine dingetjes van het leven, daar kan zij heel erg van genieten. Zelf zegt ze dat haar logica vaak onvolgbaar is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden