Bredase makers spreken op internationale conferentie Playgrounds Blend

Foto: Playgrounds Blend
De Bredase makers Hedof (Rick Berkelmans) en Animate the World (Jelle van Dun) spreken tijdens de internationale conferentie Playgrounds Blend waar ‘cutting edge creativity’ centraal staat. 
 
Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects. Op 4 en 5 organiseert Playgrounds de tweede editie Playgrounds Blend waarin een catwalk van innovatieve makers en visionaire artiesten je meenemen in de trends in de creatieve industrie. 
Playgrounds Blend is een festival en conferentie over ‘cutting edge creativity’: de internationale top van vernieuwende beeldenmakers staat op het podium en geeft inzicht in hun werkproces in een programma van artist talks. Maar ook verwacht ook exposities met origineel artwork van internationale illustratoren en vormgevers, live tattooing, muziek, portfolio reviews en recruiting, goed eten en drinken.

Hedof en Animate the World

De Bredase makers Hedof (Rick Brekelmans) en Animate the World (Jelle van Dun) zullen ook het podium van Pier15 beklimmen. Illustrator Hedof werkt vanuit Breda wereldwijd voor klanten als Ikea, Nike, The New York Times en Wetransfer. Zijn stijl is vrolijk en is een mix van beeld, typography en kleur. Met een positieve attitude, casual maar slim bedacht, tactiel maar professioneel en met een fantastische print-techniek weet hij niet alleen internationale merken aan zich binden, maar is zijn werk ook te zien in de openbare ruimte door zijn muurschilderingen in verschillende steden en landen. Jelle van Dun, Animate the World, zal meer vertellen over zijn project The Dedicated Thousand. Hij wil met 1000 tatoeages een korte film waarin hij aandacht vraagt voor duurzaamheid animeren. En het publiek kan meedoen! Bunker zal de ontwerpen van Jelle live tatoeëren tijdens Blend.

Headliner uit Australië

Headliner voor Blend is de Australische Lucy McRae. Zij spreekt op donderdagavond. Deze spraakmakende kunstenaar noemt zichzelf een science-fiction artist en body architect. Ze is ook een filmmaker, uitvinder, TED Fellow en verbonden aan MIT. In haar werk gaat het om de grenzen tussen technologie, biologie en kunst, waarbinnen ze zichzelf situeert, de grenzen van het menselijke lichaam, die altijd centraal staan in haar werk. McRae heeft altijd al een grote fascinatie voor het lichaam gehad, dankzij haar verleden bij een klassiek balletgezelschap. McRae ziet het lichaam als een conceptueel gegeven dat verschillende gedaantes kan aannemen, een ruimte die eindeloze onderzoeksmogelijkheden biedt. Zo creëerde ze bijvoorbeeld een parfum dat je middels een pil inneemt, zodat je dat parfum uitzweet. Ze heeft wereldwijd geëxposeerd bij MIT, Ars Electronica, Nasa, Science Museum Londen, Centre Pompidou en de Venice Biennale. Ze wordt gezien als een Young Global Leader door het World Economic Forum. Ze gaf lezingen bij TED, Royal Albert Hall, Cannes Lion en Tribeca Film Festival. Ze wordt gezien als een pionier en visionair die grenzen laat vervagen tussen kunst, architectuur, design en technologie.
Tevens te zien op Blend, de Canadese art director Patrick O’Keefe. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de art direction van ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’, dé winnaar van de Oscar voor beste animatiefilm. De film wordt wereldwijd geprezen als verrassend en fris, en om de animatiestijl waarin 2D en 3D animatie ‘blenden’.
Ook te zien: DIA Studio (US / o.a. identity voor Squarespace), David Wilson (UK / muziekvideo’s voor Lady Gaga, Arcade Fire), Åsa Lucander (UK/FINL, Aardman), BUCK (US / Apple, Mastercard, IBM, Good Books), Jim Stoten (UK), Piet Kroon (NL / regisseur Heinz de film), Nikita Diakur (RUSL / bekend van Ugly en Fest), grafisch vormgever Hansje van Halem (NL / Lowlands), Clever Franke (NL / datavisualisatie Warner Music Group, The New York Times), Merijn Hos (NL / Google, The Guardian, Down the Rabbit Hole).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden