Een wervelende driedubbele muzikale cocktail

De afgelopen jaren hebben de pop- en rockkoren Chassékoor uit Breda, OneOfAKind uit Berchem en KINDaMAGIC uit Kapellen, elk een schitterend parcours afgelegd. Na volle zalen, een trouw publiek en lovende commentaren, treden ze voor het eerst samen aan in een groots opgezette Driekorensymphonie op 7 april.

De eerste zaadjes voor dit concert worden al in september 2011 gepland. Onder leiding van dirigent en pianist Max Smeets komt een groepje zangers voor de eerste keer samen en is KINDaMAGIC een feit. De formule van moderne pop- en rockmuziek, maar dan meerstemmig, slaat in als een bom. De eerste pioniers krijgen al snel gezelschap en de succesvolle optredens rijgen zich aan elkaar.

OneOfAKind

Twee jaar later borrelt het ook ten zuiden van Antwerpen, met de start van het popkoor OneOfAKind. Onder dezelfde bezielende begeleiding van Max Smeets wordt dit tijdelijke project al snel omgevormd tot een permanent koor.
Hetzelfde herhaalt zich in 2016 in Breda. De groep, samengebracht om enkele producties in het Chassé Theater te ondersteunen, besluit gelijk verder te gaan en het Chassé Koor als theaterkoor is geboren.

Alle goede dingen bestaan uit drie

Buiten de dirigent delen de drie koren ook het zangplezier, een voorliefde voor de beste muziek van de afgelopen decennia  en een stuk van hun repertoire. Op 7 april wordt dat allemaal samengebracht tot een wervelende muzikale cocktail die zijn gelijke niet kent. In het Chassé Theater treden de drie groepen voor het eerst samen op. In totaal 110 zangers die voor een muzikale boost van jewelste zorgen.

Lente vitaminekuur

Het programma is de ultieme vitaminekuur om de rest van het weekend (en de lente) blijgezind door te komen. Elk koor brengt enkele eigen nummers en gaat daarnaast in duet met één van de andere groepen. Het absolute hoogtepunt volgt echter wanneer de drie koren samen aan het werk gaan en een reeks onverwoestbare klassiekers aanpakken. Queen, The Beach Boys, ELO, ABBA, Adèle. Ze passeren allemaal de revue.

Meer informatie en kaartjes

De Driekorensymphonie belooft een overweldigend spektakel te worden – groots, intens en zelden vertoond op deze schaal. Bovendien wordt heel het optreden in Breda samengebald in één waanzinnige rit van één uur en vijftien minuten, zonder pauze. Emoties en kippenvel zijn alvast gegarandeerd. In mei staan ze met een volwaardig avondconcert op de planken in Berchem. Kapellen komt volgend jaar aan de orde met een vernieuwd repertoire.
Meer informatie en kaartjes zijn te bestellen via de website van het Chassé Theater.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen