Leerlingen en senioren maken dansvoorstelling

Er vindt op maandag 15 april een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee generaties en leefwerelden in Podium Bloos. Tijdens het dans- en muziekproject ‘Kijk in mijn ogen’ maken leerlingen van basisschool De Fontein en senioren van De Zonnebloem samen met professionele dansers en muzikanten van PRA Muziektheater een dynamische dansvoorstelling over ontmoeten, luisteren en je veilig voelen.

Samen optrekken en dansen zorgt voor plezier en zelfvertrouwen. Met livemuziek en veel energie wordt het een onvergetelijk treffen van jong en oud. Een mooi voorbeeld hoe kunst een rol kan spelen in de ontmoeting van twee in de tijd gescheiden generaties: ouderen en kinderen. Het project ‘Kijk in mijn ogen’ is een landelijk initiatief van PRA Muziektheater en komt tot stand in samenwerking met Podium Bloos, basisschool De Fontein en vereniging De Zonnebloem, afdeling Belcrum Linie Doornbos.

Ontmoeting tussen generaties en leefwerelden

Vooruitlopend op de voorstelling krijgen de leerlingen van basisschool De Fontein een workshop van de dansers van PRA Muziektheater op school. Wat betekent aanraken voor je, wat is prettig en wat vind je misschien lastiger? In de workshop oefenen de kinderen in het maken van contact via dans.

Ook de deelnemers van De Zonnebloem krijgen een workshop. De ouderen hebben vaak minder fysiek contact en ervaren dankzij de dans weer hoe het is om aangeraakt te worden. Het gesprek zet zich daarna voort: wat gebeurt er, wat doet het met je? Het dansen, de gesprekken en het samenzijn, versterken het gevoel van eigenwaarde. Deze workshop vindt plaats op maandag 15 april om 12.30 uur in Podium Bloos.

Tijdens de presentatie om 14.00 uur in Podium Bloos, treffen de leerlingen en ouderen elkaar voor het eerst. De workshops en de voorstelling zijn besloten, maar belangstellenden kunnen zich melden per e-mail bij [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt en gaat in volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie over het project ‘Kijk in mijn ogen’ zie www.pramuziektheater.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen