Theatermaakster Van Mourik Broekman gaat moraliteit te lijf in theatrale rechtszaak Stormkamer: de Rechtbank

Foto: Saris den Engelsman

Van 12 t/m 25 april laveert theatermaakster Hanna van Mourik Broekman, regisseur en initiatiefnemer van Theatergroep Nomen, haar nieuwe productie Stormkamer: de Rechtbank door vier steden: Breda, Tilburg, Eindhoven en Amsterdam.

Op donderdag 18 april om 20.30 uur is de voorstelling te zien in Podium Bloos, tevens coproducent van de voorstelling. In De Rechtbank verdiept Hanna zich met publiek in de vraag hoe een mening een oordeel wordt.

Over Stormkamer: de Rechtbank

We doen niets liever dan voor eigen rechter te spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Wat blijft er dan nog over van onze moraal? Bestaat het goed en het kwaad of is ons oordeel toch emotioneler dan wij denken? In De Rechtbank nodigt Hanna haar publiek uit om de moraliteit te lijf te gaan in een theatrale rechtszaak en een oordeel te vellen over de creatief boekhouder en de luier-rover. De Rechtbank is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit. Middels theatrale interventies komen visies, gedachtes en ervaringen boven tafel.

Over Hanna van Mourik Broekman

Hanna van Mourik Broekman is afgestudeerd aan de regieopleiding Toneelacademie Maastricht. In haar werk is ze op zoek naar een sociaal alchemistisch proces, theater dat meer oplevert dan alleen schoonheid, ontroering of reflectie maar ook een publiek engageert en activeert. Door de dialoog aan te gaan met haar publiek ontstaan vormen waarbij het publiek wordt geconfronteerd met de reacties en meningen van anderen en onderzoekt daarmee de scheidingslijn tussen fictie en realiteit. Hanna is geïntrigeerd door sociale thema’s als ongelijkheid, uitsluiting en vooroordelen. Met elk project gaat ze een langdurig proces aan met verschillende schrijvers, acteurs, dansers en performers.

Over TG Nomen

TG Nomen is een theatergezelschap geleid door theatermaakster Hanna van Mourik Broekman. Voor Hanna is elkaar en elkaars leven kunnen ‘zien’ en ‘inzien’ het belangrijkste ingrediënt voor onze beschaving. Ze verdiept zich in het verloop van die levens en de interactie tussen mensen. Hiermee wil ze vooroordelen en percepties van de werkelijkheid zichtbaar maken en transformeren in theater.

Speellijst Stormkamer: de Rechtbank

  • vr 12 apr Theaters Tilburg, Tilburg
  • wo 17 apr Pand P, Eindhoven
  • do 18 apr Podium Bloos, Breda
  • do 25 apr Compagnietheater, Amsterdam

Stormkamer: de Rechtbank komt mede tot stand door bijdragen van VSBfonds, Provincie Noord-Brabant bkkc impulsgelden en hedendaagse cultuur, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Gemeente Breda, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, BankGiro Loterij Fonds.

Concept, regie: Hanna van Mourik Broekman | spel: Raoul Copier, Jantien Fick | stadsdramaturg: Kim Zonneveld | tekst Simon Weeda, Hanna van Mourik Broekman l decor: André Joosten en Peter Vandemeulebroecke | techniek: Roland van Meel | geluid: Peter Vandemeulebroecke | coproductie: Podium Bloos, Theaters Tilburg en het Parktheater

 

'

Reacties

article
234877
Van 12 t/m 25 april laveert theatermaakster Hanna van Mourik Broekman, regisseur en initiatiefnemer van Theatergroep
https://breda.nieuws.nl/cultuur/234877/theatermaakster-van-mourik-broekman-gaat-moraliteit-te-lijf-in-theatrale-rechtszaak-stormkamer-de-rechtbank/
2019-04-15T10:07:32+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2019/04/15100420/Foto-Stormkamer-de-Rechtbank-foto-Saris-Den-Engelsmankopie.jpg
Cultuur