49ste Breda Jazz Festival: een muzikale cocktail van jazz, blues, swing en soul

Foto:

Het was even spannend maar het is de organisatie ook deze editie van het Breda Jazz Festival gelukt. Er staat weer een 4-daags muziekprogramma met voor ieder wat wils. Jazz ‘oude stijl’, Blues, Swing en Soul. In deze voorbeschouwing worden vijf muziekpareltjes belicht die het beluisteren en bezoeken meer dan waard zijn.

Matt & the Mint
30 mei 2019, 16:00 – 18:00 Podium Proost

Matthieu Boré is een Franse pianist, vocalist en songwriter. Begin ‘00 begon de jonge pianist met het Parijse jazzclub circuit en een jaar later bracht hij een heel album uit met Fats Domino-covers. Ondertussen heeft Matthieu Boré vele concerten gegeven en stond hij op menig podia, waaronder op de Festivals van Montreal en Jarasum in Korea, de New Morning en de Olympia. Een mustsee dit jaar tijdens het Breda Jazz Festival.

Jan de Bruin Band feat. Pieter van Bogaert
30 mei 2019, 21:30 – 00:30 Publieke Werken

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar de blues uit het hoofd en uit het hart. Een bekende gast op het Breda Jazz Festival maar mag daarom niet ontbreken in dit overzicht. Samen met zijn zwager Pieter van Bogaert, bekend van zijn optredens met Raymond van het Groenewoud, zal Jan ook deze keer weer het publiek weten te boeien als een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel.

New Orleans Lives! Olv Michael Varekamp en Harry Kanters
31 mei 2019, 14:00 – 16:30 Podium Stedelijk Museum Breda

Voor het eerst een podium in het Stedelijk Museum met direct een meer dan interessant optreden op de vrijdag. Trompettist/vocalist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters brengen een ode aan de ‘oude’ en ‘nieuwe’ New Orleans jazz met grootheden uit binnen- en buitenland. Ze worden bijgestaan door twee bezettingen, bestaande uit meestersaxofonist Benjamin Herman, baslegende Harry Emmery en solisten als de Australische rietblazer Michael McQuaid en de Franse trombonist Baptiste Techer. Dat wordt genieten voor de liefhebber!

BRUUT!
1 juni 2019, 21:00 – 23:00 Podium Hotel Nassau

Nog een nieuw podium tijdens deze editie van het Breda Jazz Festival. Hotel Nassau presenteert op zaterdagavond het gezelschap BRUUT! De best geklede band van Nederland (Esquire, 2016) heeft zich opnieuw uitgevonden in samenwerking met producer Paul Willemsen (o.a. bekend van Michelle David en Ruben Hein). Het vijfde album van de band ‘V’ is een mix van opwindende, energieke en groovy nummers. Is het jazz? Surf? Rock? Dat maakt niet uit. Gewoon genieten!

Gospelconcert
2 juni 2019 10:30 – 11:45 Grote Kerk

Het Gospelconcert is al sinds het eerste Breda Jazz Festival een vast onderdeel van het programma. Ook deze keer beloofd het weer een prachtige muzikale zondagochtend te worden in de Grote Kerk van Breda. Tijdens deze editie van het Gospelconcert is Tricia Boutté  te zien en te horen. Tricia is het nichtje van de in Breda welbekende en geliefde Lillian Boutté en heeft tenminste zoveel muzikaal talent in zich als haar tante.

VandeVen Band
2 juni 201916:30 – 18:30 Kerkplein

Hij is weer terug in Breda. Clemens van de Ven en zijn vrienden zullen weer authentieke rhythm ’n blues parels laten horen op het Kerkplein. De muziek van VandeVen is gebaseerd op de rhythm ’n blues muziek uit New Orleans van artiesten als Dr. John, Fats Domino en The Meters, met een heel eigen stijl en interpretatie. Een heerlijke afsluiter op de laatste dag van het Breda Jazz Festival.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden