Grote Kerk Breda Zomerpodium van start

Foto: Grote Kerk Breda

Zondag 30 juni gaat in de Grote Kerk Breda het jaarlijkse Zomerpodium van start met een optreden van Koperensemble Stuiver.

Het ensemble bestaande uit Bart Felet (trompet), Diederik Smits (trompet), Remon Aarts (hoorn), Martin Werkman (trombone) en Corné Kustermans (bastuba). Het programma met werken van onder meer Bach en Monteverdi wordt uitgebreid met solo-repertoire op piano door Ton Kos. Het gratis optreden van 13.00 tot 14.00 uur is het eerste in een reeks van vijf concerten in de zomermaanden. Zondag 7 juli staat Saxofoonkwartet BRON onder leiding van Hannah Koob op het podium met ‘muziek van oude meesters en moderne componisten’.

Een bijzonder optreden wordt zondagmiddag 4 augustus verzorgd door JeugdOrkest Nederland en violiste Noa Wildschut. Het symfonie-orkest onder leiding van dirigent Jurjen Hempel bestaat uit negentig scholieren. Tijdens hun zomer-tournee 2019 staan in Breda het Derde Vioolconcert van Camille Saint-Saëns en de Vierde Symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski op het programma. Onder de titel ‘Kat & Kees op het Kerkhof’ worden zondag 11 augustus dichtkunst, muziek en dans voorgedragen door een gezelschap met vier dichters, een muzikant en een dansgroep. Zondag 19 augustus presenteert het Bredase duo Mirjam & Pieter eigen composities van singer-songwriter Pieter Tak.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen