Rondje Breda zomerwandelingen met een VVV gids

Foto: Mariëlle Houben

In de Bredase binnenstad spat de historie als het ware van de muren. Een van de mooiste gotische kerken van ons land, een kasteel midden in het centrum, een middeleeuws begijnhof en nog allerlei andere sporen die de Nassaus, de voorouders van onze koninklijke familie, hebben nagelaten.

Gidsen van de VVV Breda geven van woensdag 24 juli t/m zaterdag 31 augustus zowel uitgebreide rondleidingen als informele ‘Rondjes Breda’.

Rondje Breda

Wil je wél met een gids Breda ontdekken, maar hoef je niet zo nodig een rondleiding door de Grote Kerk en het Kasteel? Ben je wél geïnteresseerd in de mooie (ook historische) verhalen, maar gaan jaartallen je net wat te ver? Wil je vooral de fijne sfeer en gastvrijheid van Breda proeven? Dan is de nieuwe wandeling ‘Rondje Breda’ jou op het lijf geschreven! De gids neemt je 1,5 uur mee voor een informeel ‘rondje’ langs de mooiste plekjes in het Bredase centrum.
Data Rondje Breda: donderdag 26 en vrijdag 27 juli, donderdag 1 en vrijdag 2 augustus, donderdag 8 en vrijdag 9 augustus, zaterdag 31 augustus.

Historische Kilometer

Wie een wandeling met meer verdieping wil, kan aansluiten bij een Historische Kilometer. Die voert via het Nassaumonument naar het park Valkenberg, de vroegere kasteeltuin. De gids leidt je rond over het terrein van het Kasteel van Breda, maar ook door de adembenemende Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. De wandeling brengt je op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.
Data Historische Kilometer: woensdag 24 juli, woensdag 31 juli en woensdag 7 augustus.

Kasteelwandeling

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide tour over het terrein van het Kasteel van Breda. Je bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. De gids vertelt je over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu.

Op het terrein van het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die hier groepen mag rondleiden.

Data Kasteelwandeling: zaterdag 27 en zondag 28 juli, zaterdag 3 en zondag 4 augustus, zaterdag 10 en zondag 11 augustus, zaterdag 17 en zondag 18 augustus. VVV Breda organiseert iedere laatste zaterdag van de maand en in de zomer-, herfst- en kerstvakantie rondleidingen op inschrijving. Voor groepen zijn de wandelingen het hele jaar op afspraak te boeken.

Extra informatie VVV wandelingen

  • Door deel te nemen aan de VVV-wandelingen draag je bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.
  • Omdat het Kasteel van Breda op militair terrein staat, is bij de Historische Kilometer en de Kasteelwandeling een legitimatiebewijs verplicht!
  • De wandelingen starten bij de tijdelijke winkel van VVV Breda, Stadserf 2 (achter het Stadhuis op de Grote Markt)
  • Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen).
  • Prijs Rondje Breda: € 6,95, kind 6 t/m 12 jaar: € 4,95, BredaPas-houders gratis
  • Prijs Historische Kilometer en Kasteelwandeling: € 8,95 p.p., kind 6 t/m 12 jaar: € 6,95, BredaPas-houders gratis
  • Graag van tevoren reserveren!
  • Voor groepen zijn de wandelingen van de VVV Breda het hele jaar op afspraak te boeken.
  • Reserveringen en informatie: VVV Breda (Stadserf 2) 0900-522 24 44 | 522 20 93 [email protected] www.welkominbreda.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen