Breda Barst biedt uitgebreid programma voor jongere bezoekers

Foto: Wim Verhoeve

Breda Barst biedt niet alleen een mooi, gevarieerd programma voor muziekliefhebbers, ook voor de jongere bezoekers is er ieder jaar genoeg te doen. Onder de noemer ‘Mini Barst’ vinden er op zaterdag 14 en zondag 15 september volop creatieve activiteiten voor kinderen plaats in het stadspark Valkenberg. 

Zaterdag openen de Kindercultuurburgemeester én burgemeester Depla om 13.30 uur het minifestival. Vanaf dan is er twee dagen lang voor iedereen wel iets te doen. Op beide dagen bouwen kinderen met de Kindercultuurburgemeester een enorm kunstwerk van het afval dat tijdens Breda Barst wordt geproduceerd. Dit wordt begeleidt door Atelier da Silva met hun programma ‘Thinking “OUT” of Plastic’. Bij kinderopvang Kindergardenmaken ze hun eigen bellenblaasinstrument en testen deze natuurlijk ook. Voor de spelletjesfanaten is er Reuzenmikado, Vier-op-een-rij en Lego. Ook kunnen de kinderen op pad als echte fotograaf tijdens het festival bij de workshop fotografie van Nieuwe Veste. En voor wie op zoek is naar een uitdaging, zijn er de paaldansworkshops van Paaldansstudio & Dance Centre uit Breda.

Op zaterdag wordt het programma uitgebreid met spelletjes en een knutseltafel in de wereld van Foomp of kun je lekker dansen bij kinderopvang Pebbles. Bij MuzieKanjers is er voor de allerkleinsten ‘Muziek op schoot’ en natuurlijk kunnen de broertjes en zusjes ook aan de slag met instrumenten. Daarnaast is er een workshop druktechniek van Nieuwe Veste, waar kinderen onder begeleiding een eigen poster kunnen maken voor het festival.

Op de zondag kunnen alle creatievelingen tekenen en knutselen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook staan er deze dag MiniMuziekworkshops van dB Muziek en Nieuwe Veste op het programma. En de kinderen kunnen een kijkje nemen bij het optreden van Dansstudio Djazzle.

Het programma is een samenwerking van Breda Barst en Nieuwe Veste. De Kindercultuurraad heeft daarbij advies gegeven.

Breda Barst 
Het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere NavaroneGoose (BE), RondéWarhola(BE), blackwave. (BE), Indian AskinSTAKE (BE), For I Am KingDirk.(BE), SHMLSS, Lövestad, Iggy P en Cor Fijneman op het podium.

Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten en een gezellige markt. Het festival is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek komt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden