‘Radio Walvis’ 6+ op het Live Art Festival Breda

Na twee succesvolle edities in 2017 en 2018 keert het Live Art Festival Breda deze zomer terug. In het weekend van 30 augustus tot en met 1 september 2019 wordt het grenzeloze Havenkwartier opnieuw omgetoverd tot bruisende ontmoetingsplek.

Van voorstellingen, workshops tot community art projecten en theatrale installaties; de live beleving van het publiek staat op dit festival centraal. Schippers&VanGucht, creatief bureau en theatermakers uit Breda, staat op zondag 1 september 15.00 uur in Podium Bloos met de voorstelling ‘Radio Walvis’ 6+. De geestige en poëtische vertelling in een volledig gerecyclede vormgeving is voor het eerst te bewonderen in Breda. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Radio Walvis 6+

Drie musici van philharmonie zuidnederland en actrice Eva Meijering brengen het door Jorieke Abbing geschreven verhaal – gebaseerd op een eeuwenoud Inuit- sprookje – tot leven. Het stoere Inuit-meisje Pilu woont samen met haar ouders in Groenland: een land dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Tijdens de voorstelling beleef je samen met Pilu vele avonturen in de tot de verbeelding sprekende wereld van de Inuit. Zo heeft Pilu een taperecorder, waarmee ze haar eigen spannende radioshow maakt. Het verhaal over haar opa Nanoq is een wel heel bijzondere aflevering! De enorme hoeveelheid gejut plastic op de bühne verwijst naar de problematiek van de plastic soep. Radio Walvis is een productie van Schippers&VanGucht in coproductie met philharmonie zuidnederland.

Schippers&VanGucht

Schippers&VanGucht bestaat uit het makersduo Jellie Schippers (regisseur) en Myriam Van Gucht (scenograaf). Ze creëren opwindende en intieme theatrale portretten, op bijzondere locaties, in opvallend vormgegeven werelden. Met ogenschijnlijke kleine verhalen snijden ze grote thema’s aan.

Live Art Festival Breda

Live Art Festival Breda laat jong en oud kennismaken met nieuwe ontwikkelingen in dans, muziek, theater, beeldende kunst onder de noemer: Live Art. Radio Walvis is op zondag 1 september 15.00 uur te bezoeken in Podium Bloos met een dagticket voor het gehele festival (€ 15,-) of een los voorstellingsticket (€ 5,-).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden