Draag een steentje bij aan hulp voor Afrika

Foto: Tools to work

Een bedrijfsgebouw aan de rand van het bos. Buiten series fietsen die opgeknapt moeten worden. Verder staan er bontgekleurde zeecontainers op het terrein van Tools To Work met aanduidingen als Kenia 1 en Oeganda 2. En een parkeerplaats vol met auto’s van mensen die zich inzetten voor ‘het goede doel’. Bent u binnenkort ook een van die mensen die een steentje bijdraagt?

Er wordt al vele jaren hard gewerkt aan de Laanzichtweg 101 in Teteringen. Een oude fiets, een kapotte naaimachine, overtollig gereedschap of een computer die het niet meer doet? Een honderdtal mensen knapt al deze zaken weer op. De spullen gaan naar mensen van de Stichting Leergeld maar worden vooral op aanvraag geleverd aan vakscholen in Afrika. Hierdoor kan Tools To Work jaarlijks meer dan zes zeecontainers naar Afrika sturen. De organisatie is zeer bekend in de landen waar ze de spullen naar toe verschepen. Daardoor wordt ook steeds vaker de vraag gesteld of er vanuit Teteringen nog meer goederen zouden kunnen worden gezonden. Die worden door de ambachtsscholen gebruikt om de jongeren een goede basis te geven op de arbeidsmarkt. Door een goede vakopleiding worden ze eerder door werkgevers gevraagd of kunnen ze ook als zelfstandig ambachtsman of –vrouw de kost verdienen.

Open dag
Tools To Work wil graag aan die vraag voldoen. Op dit moment werken er al ruim 100 mensen voor de organisatie. Hieronder zijn ook mensen die nu een achterstand hebben op de arbeidsmarkt en bij Tools To Work weer werkervaring opdoen. Daarnaast werken er vol enthousiasme vrijwilligers, oud-vaklieden naast mensen die het gewoon leuk vinden om in hun vrije tijd iets bij te dragen aan een maatschappij waarin de welvaart van de allerarmsten wordt bevorderd.
Nu zoekt Tools To Work extra hulpkrachten. Zo kunnen we aan de groeiende vraag voldoen. Bovendien stoppen er ook wel eens mensen met hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld omdat ze betaald krijgen. Natuurlijk is de organisatie blij met vaklieden en vakvrouwen die graag voor het goede doel hun handjes willen laten wapperen. Maar ook mensen die geen specifieke vakkennis op een bepaald gebied hebben, zijn welkom. Er is altijd wat te doen en in de praktijk blijkt dat mensen al snel bijleren door samen met ‘ervaren rotten’ op te trekken.
Tools To Work kan zich voorstellen dat u niet zomaar in dit avontuur wilt springen, maar eerst eens wilt kijken hoe het er aan de Laanzichtweg 101 in Teteringen aan toe gaan. Dat kan. De stichting houdt op woensdag 25 september een open dag tussen 10.00 en 16.00 uur. U kunt dan eens door de werkplaats lopen en een praatje maken met de medewerkers. En natuurlijk staat de koffie klaar.

Derde Wereld
Tools To Work, voorheen Derde Wereld Werkplaats, is opgericht in 1987. Het idee was om gereedschap in te zamelen en dat te doneren aan mensen in de derde wereld. In de toenmalige kleine werkplaats konden jongeren werkervaring op doen door gereedschap op te knappen. In de loop der tijd is de stichting gegroeid. Hier en daar is wat bijgeschaafd en aangepast aan de veranderende tijd, waaronder de naam van de stichting, maar het doel is nog steeds: mensen helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden