Breda Barst is klaar voor spetterende jubileumeditie in 2020

Foto:

Dankzij het schitterende nazomerweer is Breda Barst een groot succes afgelopen weekend in het Valkenberg. Festivalvoorzitter Jurgen Blommaert spreekt van een topeditie.

Met dik 30000 bezoekers kweekt het Bredase popfestival genoeg vet op de botten om er volgend jaar een speciale versie van te maken. In 2020 staat de 25ste editie op de planning en dat moet een bijzondere worden. Plannen genoeg daarvoor.

Breda Barst 2019

De start op zaterdagmiddag is zonnig. Het kwik gaat over de 20 graden heen en de bezoekers laten zich onderdompelen in een cocktail van verschillende muzieksmaken. Zo is het podium Suikerbeat het domein van de DJ’s. In de alom gewaardeerde Spaanse Kraag janken de gitaren. Op het grote podium staan gevestigde namen geprogrammeerd zoals Indian Askin en Goose. Op de Future stage is plaats ingeruimd voor veelbelovende muziektalenten.

In de namiddag is op het hoofdpodium de bijzondere act Fata Boom te gast. Het extravagante gezelschap doet denken aan het Die Antwoord en Missy Elliot. Het is even aftasten met het publiek om er uiteindelijk een trippy feestje van te maken. De afsluiter van de zaterdag is in goede handen bij het Belgische Goose. Met Goose Nonstop brengen zij een eerbetoon aan de rave cultuur. De bezoekers genieten en velen zoeken na afloop de afterparty locaties op in het centrum van Breda om nog even door te feesten.

Zondagmiddag doet de nazomerzon zijn werk. Traditiegetrouw is het park die middag een domein van gezinnen. Dat geeft Breda Barst als festival zo’n bijzondere sfeer. Het is een laagdrempelig evenement met een grote diversiteit aan bezoekers. Natuurlijk omdat het gratis is en zo centraal in het stadspark kan worden georganiseerd. Dat blijft heel bijzonder.

De relaxte klanken uit de boxen bij het podium Suikerbeat zorgen voor een echt zomers sfeertje. Bezoekers die meer hebben met hardrock zoeken hun heil ook op de tweede festivaldag in de Spaanse Kraag. Daar doet het jonge Belgische kwartet van de band Dirk er alles aan om de rocktent te laten barsten. In de vooravond lukt dat helemaal als de jongens van Peuk er maximaal voor gaan.

Buiten bij de Future Stage niks van dit alles. De vrouwelijke singer songerwriter Lisa van Nes tokkelt wat op haar gitaar en speelt sfeervolle melodieuze popliedjes. Prima toeven daar met een koud drankje op het gras. Aansluitend op het hoofdpodium laat Bjorn Berge zien wat gitaar spelen is. De Noorse bluesmuzikant speelt aanstekelijke gitaarsongs en zorgt voor veel enthousiasme bij de toehoorders.

De avond is voor de publiekstrekkers Ronde en Navaronne op het hoofdpodium. Ook de DJ’s bij Suikerbeat weten de bezoekers tot het einde vast te houden en te verleiden tot de nodige dansmoves. De DJ’s Dazzle en Cor Fijneman weten wel wat het recept daarvoor is.

Breda Barst 2019 is een grootse editie met voor ieder wat wils. Benieuwd wat de organisatie volgend jaar kunnen verzinnen. Hoe dan ook belooft de jubileumeditie weer een mooi Bredaas muziekfeestje te worden in het Valkenberg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden