Heropening van de Mezz met diverse optredens

Foto: Asja Vossen

Het afgelopen half jaar lang sloot Mezz haar deuren voor de verbouwing. Op 10 oktober opent Mezz weer haar deuren.

De knelpunten werden aangepakt en er zijn de nodige renovaties en onderhoud uitgevoerd. Benieuwd hoe het geworden is?

OPENING met wethouders

Op 10 oktober viert Mezz de officiële heropening met de aanwezigheid van wethouder Marianne de Bie en wethouder Paul de Beer. In de avond beklimt de Belgische elektropopgroep Vive La Fête voor het vernieuwde podium van Mezz. De rest van het weekend is er een bomvol programma; Damian Wilson & Friends (11 okt), Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (11 okt), Master + Sunlord + Apsara + Cemetery + Lefutray (12 okt), 80’s Verantwoord (12 okt), Ska Matinee: Mark Foggo + Skippabeat + Skavuiten (13 okt) en Supersister Projekt 2019 (13 okt). Ook de rest van het najaar is de agenda al goed gevuld, kijk voor het volledige programma op www.mezz.nl.

KOM EEN KIJKJE NEMEN

Heb je nog geen bezoek aan Mezz in je agenda staan, maar wil je toch graag even binnenkijken? Op zaterdag 12 oktober is Mezz tussen 11.00 uur en 15.00 uur geopend voor publiek. Dwaal rond in het pand, drink een kop koffie met gebak of geniet van speciaal bier of luxe wijn in het nieuwe Popcafé. Muziek kan natuurlijk ook niet ontbreken.

WAT IS ER ALLEMAAL VERANDERD?

In het algemeen zijn de faciliteiten en voorzieningen voor zowel publiek als de artiest op tal van punten verbeterd. De ingang van Mezz is verbreed. Zowel links als rechts naast het vernieuwde kassahok is een entree naar de foyer. Via de linkerkant loop je zo door naar de zaal, vooraan bij het podium. Via rechts kom je bij de elektronische lockers. Achterin vind je het nieuwe Popcafé, waar je voorafgaand aan de show al terecht kunt voor een kop koffie met gebak, speciaal bier of een luxe wijn. In de Jupiler zaal is de grote bar verkleind en is er links in de wand een extra bar gerealiseerd. Op het balkon is de bar verdwenen. Links en rechts zijn zelftappunten voor water en bier. De balkonrand is versmald, waardoor je vanaf het balkon goed zicht hebt op het gehele podium. Mezz gaat over op cashless en dus betaal je voortaan overal in het pand met je pinpas.

Voor artiesten en bands verandert er ook het nodige. In de uitbouw is noodzakelijke opbergruimte en een personeelsruimte gerealiseerd. Laden en lossen kan voortaan binnenshuis. Ook op het podium zijn verbeteringen aangebracht, zowel de toegankelijkheid als meer ruimte voor de bands en apparatuur. In het gehele gebouw is de ventilatie aangepakt en deze kan nu beter worden gereguleerd. Het afgelopen half jaar hebben architectenbureau Erick van Egeraat, aannemer Breda Bouw, Buster Bouwcontrol, TES-installatietechniek, Van Dorp-installaties, Van Helvoirt Groenprojecten, IBL en PBT Delft met man en macht gewerkt om dit complexe project tot een goed einde te brengen onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente Breda, afdeling Vastgoed.

Programma openingsweekend

  • 10 okt Vive La Fête
  • 11 okt Damian Wilson & Friends
  • 11 okt Antwerp Gispy-Ska Orkestra
  • 12 okt Open dag
  • 12 okt Master + Sunlord + Apsara + Cemetery + Lefutray
  • 12 okt 80’s Verantwoord
  • 13 okt Ska Matinee: Mark Foggo + Skippabeat + Skavuiten
  • 13 okt Supersister Projekt 2019

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden