Sprankelende Afro-pop op Belcrum Beach

Foto: Laura McCullagh

Een flinke dosis pop, ​​een scheut klassieke rock, een emmer vol soul, Afrikaanse ritmes aan de basis en ziedaar: de unieke Afro-pop van Stone Jets. Bassist en zanger Given Nkanyane, gitarist Manfred Klose en drummer Eduan Joubert uit Zuid-Afrika laten zondag 6 oktober op Belcrum Beach horen hoe sprankelend de nazomer kan klinken.

Het zijn vooral de live shows van Stone Jets waar de ‘magic happens’. Het meedogenloze tourschema van de band gaf hen de kans om hun vaardigheden aan te scherpen en uitvoeringen te verfijnen. Daarbij neemt de band de ruimte om te experimenteren en in te spelen op het publiek: “Van wijnfestivals tot zonsondergangsessies: hun muziek werkt overal.” Stone Jets, gevormd in Kaapstad, stond al op veel grote festivals in eigen land en Engeland. Door de pers geprezen om hun talent, innovatieve sound en authenticiteit, werd het podium al gedeeld met enkele van de belangrijkste muzikale legendes van Zuid-Afrika, waaronder Hugh Masekela. De ook bij ons populaire singer-songwriter James Morrison noemt ze ‘ongelooflijk getalenteerd’ en hun muziek opbeurend. Met Morrison tourde de band in januari van dit jaar dan ook door Zuid-Afrika.

De drie EP’s en zeven singles en muziekvideo’s van de band waren veelvuldig te horen en zien op de nationale en commerciële radio- en tv-stations in Zuid-Afrika. “Onze muziek wordt het best ervaren wanneer het publiek een reis met ons maakt”, aldus frontman Nkanyane en Stone Jets is van plan om de komende jaren nog heel veel kilometers aan die reis toe te voegen.

Zondag 6 oktober vanaf 16.00 uur gratis te bezoeken voor liefhebbers van grensoverschrijdende muziek | Veilingkade12-15 Breda | www.belcrumbeach.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden