Silent Night Disco op de Grote Markt bij Betoverend Breda

Foto: DRIEQ

Breda ademt rond de feestdagen een intieme, winterse sfeer. Dit alles dankzij Betoverend Breda. Op de Grote Markt worden van 21 december tot en met 1 januari tal van activiteiten gehouden. Het thema dit jaar is: samen Breda betoveren.

Met onder meer acties voor goede doelen, initiatieven met vluchtelingen en studenten brengt Breda het ultieme, warme kerstgevoelvover op inwoners en bezoekers van de stad. Meer over de opening en de openingstijden hieronder.

Betoverende lichtstoet

Er zijn op de openingsdag al veel sfeervolle activiteiten. Zo is er voorafgaand aan de ontsteking van de boomverlichting (rond 17.00 uur) Careltjes Lichtjesparade (16.30 uur, verzamelen bij de Foodhall). Als het schemerig wordt, trekt een lichtstoet door de binnenstad. Kinderen mogen de lantaarns waarmee de stoet wordt verlicht zelf maken. Betoverend Breda zorgt – vanaf 10.00 uur in de Foodhall – voor voldoende bouwplaten en materialen, zodat alle kinderen een creatieve, in het oog springende lantaarn kunnen knutselen. Uiteraard zijn familie en vrienden van harte uitgenodigd om de helpende hand toe te steken.

Op zoek naar Careltjes lantaarns

Voor kinderen en hun familie is er nóg een reden om op zaterdag 21 december naar Betoverend Breda te komen. In de aanloop naar de opening is Careltje druk in de weer geweest om lichtjes en lantaarns voor de kerstboom te verzamelen. Voor kinderen en gezinnen wacht de uitdaging om Careltje te helpen de laatste vijf lantaarns tijdens een speurtocht te vinden. De formulieren voor deelname aan de speurtocht zijn vanaf 21 december (uitsluitend tijdens Betoverend Breda, dagelijks tussen 10.00 – 20.00 uur) af te halen bij Careltjes IJspret. Dat is de naam van de ijsbaan.

Muziek op de ijsbaan

Van jong tot oud, iedereen is in de feestperiode welkom om op de ijsbaan te schaatsen. De schaatsrondjes worden extra leuk in de avond op 21, 22, 27 en 28 december. Dan is er de Silent Night Disco. Terwijl schaatsers pirouettes op het ijs draaien, klinkt op de achtergrond sfeervolle muziek. Het leuke is: de bezoekers bepalen zelf wat er gedraaid wordt door plaats te nemen achter de DJ booth. Na afloop is de Winterstube een perfecte plek om een winters drankje te nuttigen.

Samen Breda betoveren

Op allerlei manieren geven partners en sponsoren samen invulling aan het thema ‘samen Breda betoveren’. Ondernemers hebben collectief de binnenstad weer sfeervol aangekleed, er zijn winterse Kasteelwandelingen en vaartochten naar WinterBaai, De Grote Kerk heeft het bijzondere lichtkunstwerk Mitosis naar Breda gehaald en er is een actie voor Warchild in de Grote Kerk. Tevens zijn samenwerkingen aangegaan met diverse stichtingen om samen met elkaar te genieten van kerst. De stad laat zien dat Kerst een feest van en voor iedereen is.

Openingstijden Careltjes IJspret tijdens Betoverend Breda 2019

● Zondag tot en met donderdag: 10:00 – 21:00 uur
● Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 23:00 uur
● Dinsdag 24 december: 10.00 – 17.00 uur
● Woensdag 25 en donderdag 26 december: 11:00 – 21:00 uur
● Dinsdag 31 december: 10:00 – 20:00 uur
● Woensdag 01 januari: 12:00 – 21:00 uur

Betoverend Breda is er voor alle Bredanaars, maar ook voor mensen die van verder komen. Een bezoek aan het winterevenement valt prima te combineren met andere activiteiten in Breda of zelfs met een gezellig weekend weg. Op betoverendbreda.nl staat een overzicht van de winterse activiteiten die in Breda plaatsvinden tijdens de betoverende decembermaand.

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Breda? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op TwitterInstagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden