Winnend songfestivalnummer omgetoverd tot carnavalsnummer

Een aantal Bredanaars heeft een carnavalskraker gemaakt op de muziek van Duncan Laurence’s nummer 1 hit: Arcade. Zo’n twee weken voor carnaval is het nummer Ober door De Twee Fluitjes (ft. Café Haverman) uitgebracht.

“We zijn groot fan van het origineel. Een heerlijke ballade die meer dan terecht het Eurovisie Songfestival geeft gewonnen.” Wat de zanger zelf van het nummer vindt is nog niet bekend, maar David de la Mar en Freek Haverman (alias De Twee Fluitjes) vinden het meer dan geslaagd. Het begin is nog aardig herkenbaar – a broken heart is een gebroken glas geworden -, maar vanaf het refrein wordt de rustige melodie opeens omgetoverd tot feestplaat. En de engelenzang van Duncan’s Ooooo.. is veranderd in Oooober. “Mooi toch?! Makkelijker kan niet!” aldus David. En er zitten nog meer Duncan-grapjes in.

Haverman: “Je moet soms goed luisteren, maar als je onze tekst over het origineel van Duncan legt dan hoor je vanzelf dat het klopt. We hebben alleen een couplet weggelaten in het begin. Tot anderhalve week geleden hadden we namelijk nog geen muziek en zongen we het steeds over zijn nummer heen. Maar de nieuwe versie blijft lekker hangen, dus dat is al een goed teken. We zijn alleen een beetje laat met de release, maar we hebben het nummer gemaakt voor ons eigen feest op zaterdagmiddag in Breda en we hebben er in ieder geval al genoeg plezier aan beleefd. De clipopnames in Café Boerke Verschuren was één groot feest. Het zou natuurlijk leuk zijn als het ook nog een beetje aanslaat met carnaval dit jaar.”

De feestplaat is geschreven door Haverman zelf, samen met wat vrienden van het feest. Op een terrasje op het Leidseplein werden de eerste zinnen vastgelegd door Jeroen Balkenende en Vasso van Sprang: Alles wat ik wil is een vol glas bier. “Vanaf daar schreef het nummer zichzelf” lacht Freek. En iedereen die heeft meegeschreven zingt ook mee op de plaat.

De Twee Fluitjes

Het is alweer twee jaar geleden dat De Twee Fluitjes – die eerder met zijn vijven waren – met een nieuwe plaat uitkwamen. Destijds hadden ze samen met Stef Goedhart (die ook aan deze plaat heeft meegewerkt) een bescheiden hitje met Blij dat ik bier heb op de melodie van Zoutelande van Bløf. “Eigenlijk is het wel leuk om van een rustig nummer een feestnummer te maken. Dat bevalt wel. En omdat we niet veel optredens willen doen hebben we ook geen druk om elk jaar iets uit te brengen.

Café Haverman

Al is het wel goed bevallen om dit samen te doen met een aantal vrienden van ons zaterdagmiddag feest, voluit Café Haverman presenteert: Het Grote Gezellige Zaterdagmiddag Carnavalsfeest, wat dit jaar voor de 12e keer wordt georganiseerd. “Daarmee zijn we gegroeid van 50 man in het eerste jaar tot 1100 dit jaar. We maken van Café Boerke Verschuren daarmee meteen een evenementenlocatie. Prachtig om te zien. Mede door dit nummer gaat het weer één groot feest worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden