8e Festival Roosendaal Danst in Theater De Kring

Foto: Roosendaal Danst

Het jaarlijks terugkerend dansfestival in Roosendaal beleeft zijn 8ste editie. Het festival is aangepast aan de mogelijkheden binnen de RIVM-coronaregels. We zijn blij dat we ondanks de moeilijkheden
van de afgelopen maanden weer vele dansamateurs, dansprofessionals en choreografen fysiek kunnen ontmoeten.

Centraal staat het weekend van 25 t/m 27 september in Theater De Kring, waarmee het dansfestival een intensieve samenwerking heeft. Artistiek leider Jacques van Meel bouwde een programma, waarin een grote diversiteit van optredens centraal staat. Kaartjes zijn online verkrijgbaar! (zie hieronder)

Uitdagende dansontmoetingen op 1,5 meter

De eerste activiteit van het festival is op zondag 20 september om 13.00u waarin Roosendaal Danst in de Natuurpoort Wouwse Plantage een professioneel evenement uitrolt, waarbij dans en natuur met elkaar verbonden worden. Het publiek wandelt door de Natuurpoort en ontmoet op speciale plekken dansers, waarin het samengaan met de prachtige natuurlijke omgeving centraal staat. Op 1,5 afstand van elkaar maakt het publiek in kleine groepen kennis met diverse eigentijdse dansstijlen die geïnspireerd zijn door deze bijzondere natuur. Na afloop van elke dansact is er een uitwisseling tussen de danser en de kijker. De dansperformers zijn: Miranda Brand, Henrik Lebon, Melany van der Steen en enkele MBO-dansstudenten.

Aan het eind van de wandeling zal er een gezamenlijke actieve danssessie op de parkeerplaats van de Natuurpoort Wouwse Plantage plaatsvinden. Iedereen wordt uitgenodigd om hierin te participeren onder leiding van Melany van der Steen. Het wordt absoluut een bijzondere beleving. Graag vooraf aanmelden: [email protected]

Officiële opening op 25 september

Het festivalweekend start op vrijdag 25 september om 19.00u in de grote zaal van Theater De Kring met de officiële opening door o.a. Jacqueline Chamuleau (voorzitter van de Stichting Roosendaal Danst!). Daarna volgt een optreden van een prachtige danser uit Suriname: Rohiet Tjon Poen Gie (kortgeleden afgestudeerd aan de Fontys Dansacademie in Tilburg). Hij danst een zelfgemaakte choreografie met als titel: Marron. Daarna volgt een optreden van de MBO-dansstudenten die in Roosendaal hun thuisbasis hebben. Na een korte onderbreking toont een van de beste eigentijdse dansgezelschappen van Nederland “De Dansers” uit Utrecht hun enerverende voorstelling “Shake, shake,shake” waarin live muzikanten en dansers een tomeloze energie geven aan elkaar en het publiek. Het is een première van de reprise van deze voorstelling.

Zaterdag 26 september staat in het teken van jonge dansers van diverse amateurscholen uit Roosendaal en daarbuiten. De ervaring om op een groot podium hun danspassie te tonen, wordt afgewisseld met dans door MBO-dansstudenten, dansleerlingen van de Dansvooropleiding Fontys Hogeschool voor de Kunsten (choreografie van Nishant Bhola, artistiek leider van het Roosendaals Dansgezelschap Particles). Verder treden tussen de enthousiaste amateurs als professionals op: Melany van der Steen/Martijn Weber (titel: Café Dansant) en Rohiet Tjon Poen Gie (titel: Marron). Tijdens de middagvoorstelling om 14.30u staan de jonge dansers tot en met 12 jaar centraal. Tijdens de voorstelling van 19.00u de dansers vanaf 13 jaar. Het wordt een kleurrijke waaier van diverse dansstijlen.

Op zondag 27 september is er een bijzondere voorstelling om 16.00u door Dans-/muziektheater PRA uit Amsterdam. In deze toneel-op-toneel voorstelling dansen professionals samen met ouderen en jongeren. Deze voorstelling vindt plaats in samenwerking met CultuurCompaan uit Roosendaal en wordt een heel uitdagend slot van het festivalweekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden