Hardwell zet Chasséveld in vuur en vlam

Breda Live is er opnieuw in geslaagd om een fantastisch feest neer te zetten met optredens van Danny Vera, Kensington, Jan Smit, Chef’Special en als grote afsluiter Hardwell. Ondanks de geruchtenmolen werd Tiësto niet gesignaleerd. Wel bracht Hardwell een gepaste ode aan zijn collega-dj.

Rond de klok van drie uur druppelden de eerste paar duizend mensen het veld op. Ondanks de lange wachtrijen om binnen te komen – een uur vingen wij op – zat de sfeer er meteen goed in. Danny Vera had de eer om de zevende editie van het festival te openen. Daarna was het de beurt aan de eerste verrassingsact op de Jupiler Stage. Dat bleek Nielson te zijn. Deze Dortse zanger is natuurlijk bekend van ‘Sexy als ik dans’ en ‘Beauty & de brains’.

Beetje matig Kensington

Kensington wordt door Dennis Weening aangekondigd als de grootste popband van Nederland inmiddels. Ondanks hun drukke schema wisten ze gelukkig nog een gaatje te vinden om op Breda Live te spelen. Aan hun optreden is in ieder geval niet af te lezen of ze vermoeid zijn hoewel het in eerste instantie vrij mat blijft. De heren doen hun ding, het klinkt goed, maar er is weinig interactie met het publiek. Dat verandert pas na een half uur als Kensington een van hun bekendere hits ‘War’ speelt. Daarna komt de band wat meer los. Net voor het einde haalt Kensington de truckendoos nog even boven en trakteert het publiek op een vuurwerkgordijn. Niet helemaal zonder gevaar want zanger Eloi Youssef wordt geraakt. Hij kan er gelukkig zelf om lachen. Overall een geslaagd optreden en dat op de vroege avond en bij een temperatuur van 28 graden.

Meidengroep

Tweede verrassingsact op Breda live zijn de meiden van Ogene. Geen onaardig optreden maar of het helemaal thuishoort op een festival als Breda Live vraag ik me af. Hun repertoire bestaat vooralsnog alleen maar uit covers. Ik ben (nog niet) overtuigd en het overgrote deel van het publiek ook niet. Die komen toch vooral voor acts als Jan Smit ‘ zometeen op het hoofdpodium – en afsluiter Hardwell. Hoewel die laatste vooral het wat jongere publiek zal aanspreken. Publiek wat overigens erg divers is.

Van Jan Smit naar Mental Theo

En dan is het tijd voor Jan Smit… De Volendamse zanger verloor recent zijn manager en beste vriend Jan Buijs. Smit had even tijd nodig om dit verlies te verwerken – volgens Weening was Smit een weekje op vakantie – maar vandaag bij Breda Live staat hij te zingen zoals het publiek hem graag ziet en hoort. Van ‘Cupido’ tot ‘Laura’ en ‘Als de wereld is gekomen’… Alle hits komen voorbij en worden uit volle borst meegezongen. En ondertussen heeft hij ook aandacht voor zijn fans, zoals twee dames die al de hele middag staan te wachten op hun grote idool. “Jullie hebben toch wel geplast hé”, om vervolgens het volgende nummer aan hen op te dragen. Jan Smit stelt wederom niet teleur.

Zelf heb ik geen idee wie als derde verrassingsact de Jupiler Stage mag beklimmen. Kenny B misschien? Immens populair op dit moment dankzij zijn hit ‘Parijs’ en hij komt uit Tilburg. Het blijkt niemand minder dan Mental Theo te zijn. Die weet wel hoe hij een publiek moet bespelen. Een goeie opwarmer voor Hardwell, maar eerst is het nog de beurt aan Chef Special.

Performer

Chef’Special staat aan de vooravond van hun grote avontuur naar de USA, dus extra bijzonder dat ze vandaag nog op Breda Live mogen staan. Zanger Joshua Nolet verontschuldigd zich meteen voor het feit dat hij zijn zonnebril op heeft. “Dat lijkt een beetje arrogant, maar ik heb een lichte hersenschudding en jullie schijnen zo fel.” En daarmee is de toon gezet. Het publiek gaat los op nummers als ‘In your arms’, ‘On Shoulders’ en ‘Still don’t know’. Als een echte perfomer springt Nolet van links naar rechts op het podium en bespeelt het publiek. Hij gunt ook zijn gitarist een momentje en neemt zelf plaats op de rand van het podium. Om even later het publiek in te duiken en samen met hen door de knieën te gaan. Kortom: een briljant optreden.

Ode aan Tiësto

Na Chef Special geen verrassingsact meer, maar tijd voor waar het merendeel van het publiek naar uitgekeken heeft: stadsgenoot Hardwell. De Bredase dj is vereerd en blij dat hij opnieuw in ‘zijn stad’ een festival als Breda Live mag afsluiten. En dat straalt hij ook uit. Geen tekenen van arrogantie, maar puur genot en Brabantse gezelligheid. De geruchten dat Tiësto ook nog langs zou komen, blijven bij geruchten. Hardwell is trots op zijn collega-dj en vraagt het publiek hem samen te eren door een ode te brengen aan de ‘beste dj ter wereld’. Hoewel het publiek nog lang niet klaar is, komt ook aan dit optreden een einde. Maar niet voordat Hardwell nog een keer wil laten zien hoe blij hij is dat hij in Breda is geboren en getogen. “Ik heb vannacht niet geslapen. Ben in Hongarije geweest, Kroatië, Ibiza en nu hier. Omdat ik van de stad hou en omdat ik hier nooit wegga” en met die woorden zet hij het nummer ‘Brabant’ van Guus Meeuwis in. Heel even maar, om uiteindelijk te eindigen met een vette beat.
Het was een mooie dag: veel bezoekers, een fantastische sfeer, leuke verrassingsacts, prachtig weer en geweldige optredens. Ik zeg, tot volgend jaar!
Nog meer foto’s: Breda Live in beeld
 .

Breda Live in tweets

https://twitter.com/maris0301/status/619868287053246464

Breda Live in beeld

Dossier: Fotoreportages

Reacties

Cookieinstellingen