Onduidelijkheid over tickets 538 Oranjedag

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

Direct na 12:00 uur een sms, vóór 14:00 uur je tickets kopen; die boodschap prijkte vanochtend nog op de website van radiozender 538. Duizenden Nederlanders wachten echter al tot het einde van de middag op een link om de felbegeerde kaarten voor Fieldlab-event 538 Oranjedag te verzilveren. Op Twitter neemt de onzekerheid toe of iemand nou wél of geen kaartje heeft voor het omstreden evenement.

Hele dag
Iets na 12:00 uur werd in de show van 538-dj Wietze de Jager duidelijk dat oranjefans die hun pre-registratie hebben voltooid de hele dag nog een sms kunnen krijgen. Na die sms hebben de ontvangers nog twee uur de tijd om de gereserveerde tickets te kopen. Wie geen kaarten heeft, ontvangt een mail. Ondertussen worden festivalgangers op Twitter ongeduldig. Een veelgestelde vraag aan @538 is hoe laat de eerste sms’jes worden verstuurd. Daar is nu geen duidelijkheid over. “Ik heb nog nooit zo graag een sms willen ontvangen”, schrijft een in spanning afwachtende Twitter-gebruiker. Deze krijgt online veel bijval.

https://twitter.com/on_i/status/1382684917604229124

Storing?
Volgens 538 volgen de sms’jes en mailtjes later vandaag. Een tijd wordt echter niet bevestigd. Dit voedt de speculatie dat er misschien sprake is van een storing. Ook daar gaat de radiozender via de officiële kanalen niet op in. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ticketverkoop is het Bredase CM, voormalig hoofdsponsor van NAC.

https://twitter.com/076BS/status/1382644210487197697

Tickets aangeboden
Ondertussen worden er online tickets voor doorverkoop aangeboden. Aan de authenticiteit van deze berichten wordt getwijfeld. Waar sommige Twitter-gebruikers beweren dat ze wel degelijk mensen kennen met een ticket, lijken de mensen die nog geen sms of mail hebben ontvangen in de meerderheid. Het advies van 538 is nu: geen tickets kopen van anderen. Deze worden namelijk aan de poort geweigerd.

Kritiek
Voor nu is het dus nog afwachten. Overigens zit niet iedereen op Twitter te wachten op de tickets. Sommige gebruikers hebben namelijk vooral kritiek op het evenement, omdat het onverantwoord zou zijn met 10.000 mensen in de binnenstad. Ook vinden critici het zuur voor de horeca, die van het kabinet dicht moet blijven.

UPDATE
Volgens 538 worden er inmiddels al een tijdje sms’jes verstuurd naar de vooraf geregistreerde oranjefans. Hoeveel aanmeldingen er in totaal binnen waren gekomen, wordt later vandaag door het radiostation bekendgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden