Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda heropent woensdag 26 januari

Foto: Fred Ernst

Expositie Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram beleefde een succesvolle eerste week; ruim 5.000 bezoekers bezochten het kunstproject in de Grote Kerk Breda.

Helaas moest ook de kerk haar deuren sluiten vanwege de lockdown, die 18 december jl startte en t/m vandaag heeft geduurd. Grote Kerk Breda kan met veel enthousiasme aankondigen dat Museum of the Moon is verlengd t/m 30 januari en daardoor tóch nog een paar dagen te bezoeken zal zijn: vanaf woensdag 26 januari 10 uur ‘s ochtends is Museum of the Moon weer open voor publiek – en dit keer ook in de avonden, als de beleving van het lichtsculptuur nóg indrukwekkender is.

Een bijzondere beleving voor jong en oudMuseum of the Moon is een bijzondere beleving voor iedereen, van jong tot oud. De Grote Kerk Breda biedt niet alleen de ervaring van het kunstwerk Museum of the Moon, maar organiseert ook deze laatste dagen nog een divers programma dat specifiek rondom het thema ontwikkeld is. Denk aan Moon Tours door Sterrenwacht Tivoli, Yoga under the Moon op zondagochtend en een Moon Kids Workshop, waarbij kinderen een raket of planetarium leren maken. Daarnaast is zondagmiddag 30 januari een heel bijzonder slotconcert gepland: een indrukwekkende uitvoering van de Canto Ostinato door Wishful Singing die alle zintuigen op scherp zet.

 Museum of the Moon

Museum of the Moon is een kunstwerk van de Engelse kunstenaar Luke Jerram. Deze maan, met  een doorsnede van 7 meter, bestaat uit zeer gedetailleerde hoge resolutie beelden van het maanoppervlak die door NASA zijn gemaakt. Op een schaal van 1:500.000 zie je elk detail van de oppervlakte van de maan op de – van binnenuit verlichte – sferische sculptuur. De installatie Museum of the Moon is een combinatie van beeld, licht en geluid. Dan Jones, die verschillende awards heeft ontvangen zoals de BAFTA en de Ivor Novello Award, tekende voor de bijbehorende soundscape. Op de Flying Dishman loungeplekken, ontworpen door Atelier Van Lieshout, kunnen bezoekers genieten  van het lichtsculptuur terwijl ze luisteren naar de speciaal voor deze expositie door Danique Carmen Kivit en Tommy Ventevogel geschreven ‘spoken word’ podcast.

 Nu ook in de avonduren te bezoeken

Museum of the Moon is t/m zaterdag 29 januari elke dag geopend en is overdag gratis te bezoeken. Tijdens de avonduren is de beleving van Museum of the Moon nog indrukwekkender en daarom is de Grote Kerk Breda t/m 30 januari ook elke avond extra geopend van 17.30 uur tot 20.00 uur. Tickets voor A Night under the Moon, een bezoek in de avond, kosten € 2,50 ppTickets voor alle extra activiteiten rondom Museum of the Moon zijn verkrijgbaar via grotekerkbreda.nl/agenda.

Stichting Grote Kerk Breda werkt voor Museum of the Moon samen met Luke Jerram LtdKNVWS West-BrabantSterrenwacht Tivoli en Filmhuis Breda. Het Moon-stadsprogramma en de communicatie is gerealiseerd in samenwerking met Breda Marketing en Stichting Ondernemersfonds BredaMuseum of the Moon in de Grote Kerk Breda is gerealiseerd met steun van Gemeente Breda en Zeiss B.V.Voor uitgebreide informatie over Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda: www.grotekerkbreda.nl/museumofthemoon

Openingstijden:

Woensdag 26 januari t/m zaterdag 29 januari:

10.00 – 17.00 uur: gratis toegang, reserveren is niet nodig

Woensdag 26 januari t/m zondag 30 januari: A Night under the Moon

17.30 – 20.00 uur: entree € 2,50, tickets via www.grotekerkbreda.nl/agenda

Voor uitgebreide informatie, het volledige programma en tickets, zie: www.grotekerkbreda.nl/agenda

Reacties

Cookieinstellingen