S10, De Likt, Rhea, Sloper, POM, The Vices en meer op Breda Barst 2022

Foto: Breda Barst festival 2015

De eerste namen voor de gratis zaterdag en zondag van de 25e editie van Breda Barst zijn bekend. Op zaterdag 17 september staan op de main stage in het Valkenburg Park: S10, POM, De Likt en Rhea.

Op zondag 18 september zijn op dezelfde stage te zien: Sloper en The Vices. Binnenkort volgen nog veel meer namen, tot het hele blokkenschema weer gevuld is.

Al eerder werd bekend dat het festival op vrijdagavond 16 september aftrapt met een groot verjaardagsfeest: de Barst B’day Bash met Selah Sue, Bazart en Jett Rebel, waarvoor inmiddels de duizend early-birdtickets al verkocht zijn. Regular tickets kunnen nog steeds aangeschaft worden via bredabarst.nl. Maar het feest gaat volop verder op zaterdag en zondag.

Breda Barst 2022

POM (zaterdag main) Het vijfkoppige POM uit Amsterdam laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Een couplet met een schatttig plingelgitaartje kan ineens veranderen in een snoeihard refrein. Geïnspireerd door britpop, punk en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Dit jaar speelde POM ondermeer al op Noorderslag en het Bevrijdingsfestival. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

De Likt (zaterdag main) Futuristische funk met lekker scherpe teksten en superenergieke podiumoptredens, daarvoor ga je naar De Likt. Na het tweede album De derde is nu de eerste single van de opvolger uitgebracht: Ctrl-Alt-Delikt. Woord en Beat – Analoog en Digitaal – Vies en Lekker – Vlees en Vis. De band verdedigt de titel ‘Het Rotterdamse sloopbedrijf’ op vele podia en festivals. Ze gooien alles eruit op het podium.

Rhea (zaterdag main) Rock ’n Roll is springlevend. En dat hebben we mede te danken aan dit vijftal uit Gent, dat al vijf jaar strakke, harde én melodische gitaarrifs als handelsmerk heeft. De afgelopen vijf jaar tourde de band door heel Europa, onder meer als supportacts van Wolfmother en Royalblood. Hun debuutalbum Lust For Blood kwam uit in 2020, en de single Rather Be Nothing werd nummer 1 in de Afrekening. Ze gaan in juli eerst nog even oefenen op Werchter voordat ze het gras van ‘t Valkenberg wegblazen.

Sloper (zondag main) Twee (!) drummers, Ceasar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger raakten bevriend en gingen daarna op zoek naar melodie onder hun gezamenlijke ritmes. Ze vonden de Vlaamse Fabio Canini en de Engelse Pete Shoulder (Union, Winterville). Een debuut EP volgde in 2019 met daarna in 2021 de release van debuutalbum Pulverise, waarvan de nummers Struck by lightning en The thin Line als single verschenen. Sloper staat voor de essentie van Rock & Roll: vette riffs, strakke en dubbele beats, een rockende zanger en heel veel lol.

The Vices (zondag main) The Vices is een band uit Groningen. Ze staan voor een contrasterende mix van britpop en surfrock. Het album Looking for faces vormde een succesvol debuut, door de knallende drums en de energieke melodielijnen. The Vices zijn regelmatig te gast bij 3FM en KINK. Ze maken graag plezier, maar als je luistert, hoor je dat de band diepgang niet schuwt. Met de New New Normal Tour blazen ze iedereen lachend van de sokken.

Reacties

Cookieinstellingen