Van Dik Hout trapt af bij Palm Parkies Breda!

Het bleef even spannend dinsdagmiddag met al die regenbuien. Met samengeknepen billen zaten we te hopen op droog weer. En een zonnetje. Om lekker in het park op een kleedje neer te kunnen ploffen met drinken, hapjes en natuurlijk onder het genot van muziek! Want jawel, Palm Parkies is weer begonnen!

De weergoden waren ons goed gezind en dat was eigenlijk ook precies wat we nodig hadden. Goed genoeg om te kunnen genieten voor het podium van Van Dik Hout. Deze oude rotten in het vak waren de eerste van een reeks van zeven die het publiek mocht vermaken met veel van hun klassiekers. Vooraf attendeerde de organisatie van Palm Parkies het publiek op de nieuwe tent van dit jaar: de wijnen en de Martini. Verder stond alles weer op zijn plek in het Valkenberg: biertenten, Palm, wijn, de Belgische friettent, de wc’s, de bonnentent en de picknicktafels waaraan bezoekers hun drankjes en hapjes kunnen nuttigen. En uiteraard het podium.

Ouderwets goede sfeer

De sfeer was weer als vanouds. Sommige mensen hadden toch, ondanks het nog natte gras van de regen ’s middags hun kleedje meegenomen en zaten met hapjes en drankjes lekker te keuvelen. Anderen stonden vlak voor het podium onder het genot van een biertje te genieten van de muziek. Daar had Van Dikhout ook zeker een dikke vinger in de pap. Onder daverend applaus betraden ze het podium met “Goedenavond Breda!” en begonnen ze één van hun grote hits ‘Alles of niets’. Een bezoekster vertelt enthousiast: “Ik was altijd een grote fan van Van Dik Hout en had ze op de een of andere manier nog nooit live gezien. Ik heb hier dus al twintig jaar op zitten wachten!”

Naast de gemoedelijke sfeer hing er ook een sfeer van nostalgie en jeugdsentiment. Dit was zeker ook te danken aan de grote hit ‘Stil in mij’ die iedereen luidkeels meezong. Tegen het eind van de avond kwam Van Dik Hout met een mooi eerbetoon aan Herman Brood, met één van zijn grote hits ‘Nu doet het pijn’. Ook liet de Burgemeester van Breda zich even op het podium zien.

Afterparty

Na de afsluiter, het mooie ‘Laat het los’, was de eerste Palm Parkies alweer een feit. Mensen konden nog tot elf uur terecht voor een drankje en een hapje en daar werd dan ook met veel genoegen gebruik van gemaakt. Degenen die de volgende dag vrij zijn, konden nog verder feesten op een afterparty in het Hijgend Hert, Dok19, Beyerd, of ergens anders in het centrum van Breda.

De eerste Palm Parkies was zeer geslaagd; de zomer is begonnen. Dat er nog zes net zo gezellige Valkenberg-concerten mogen volgen. En dan vanaf volgende week graag met volop zon!
Bekijk het programma van de Palm Parkies in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden