Bootjes bezetten singel Breda (veel foto’s)

‘Je krijgt wat je verdient’ luidt een oud gezegde en dat is precies wat Breda Drijft zondagmiddag heeft ervaren. Ondanks de regenbuien eerder die ochtend brak om klokslag drie uur de zon door. En die is eigenlijk op een paar wolken na niet meer weggegaan.

De organisatie achter Breda Drijft, Bootje Varen, kan met een tevreden blik terugkijken op een geslaagde middag. Hoewel het maximaal aantal inschrijvingen was bereikt – er was plek voor duizend deelnemers – verschenen er zondagmiddag iets minder op het water. Maar dat mocht de pret niet bederven. We hebben van alles gezien: een love boat, een heus vlot met terras, veel opblaasbare zwembadjes, een waterscooter, een grote eend… Je kon het zo gek niet bedenken of het voer voorbij. Ook waterpistolen ontbraken niet op het water en zelfs onze boot met fotografen moest het ontgelden.

Beachbars

Tijdens de tocht richting de KMA konden de deelnemers even halt houden bij ‘beachbars’ die her en der verspreid lagen. Maar de meeste schippers hadden zelf drank bij. Aan het einde van de tocht, net voor de bocht bij de Gasbrug lag een ‘danceboot’ waar een aantal dj’s het publiek trakteerde op muziek.

Onder het publiek bevonden zich ook Belgen. “Mijn vriend komt uit Beveren en die heeft zijn vrienden meegenomen”, vertelt een deelneemster. Een van de deelnemers keek minder blij. “Onze boot is gezonken. Kut.” Hij kon zich nog net een beetje droog houden op een luchtbed.

Een evenement voor jong en oud

Bootje Varen Breda organiseerde het kleurrijke evenement, net als vorig jaar, in samenwerking met XXL Events & Artists. Het is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om mee te varen.  De jongste deelnemer schat ik op een jaar of zeven. Samen met zijn vader voer hij ijverig tussen alle deelnemers door.

Als ik om zes uur aan wal ga, zijn er nog honderden schippers op het water te vinden. Zij gaan wellicht door naar de afterparty bij Strand Binnen. Bootje Varen kan tevreden zijn. Het was wederom een geslaagde editie. Tot volgend jaar?!

Nog meer te zien…

Meer foto’s op het Breda Nieuws Flickr account. Bekijk hier een video die gemaakt is over Breda Drijft.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden