Entertainende middag bij En Plein Public

De tweede week van En Plein Public ging zaterdagmiddag weer van start. Dit keer in de wijk het Ginneken. Vanwege de weersverwachtingen was het evenement naar binnen verplaatst, in Café Oncle Jean.

‘De organisatie heeft prima op het slechte weer ingespeeld,’ vertelde iemand uit het publiek. In het café zelf en elders in de wijk vonden voorstellingen plaats. Het publiek werd in groepen gedeeld en naar de voorstellingen in de buurt meegenomen.

‘Het kroop onder mijn huid’

De middag begon met de voorstelling ‘Raphael’ van Klemens Patijn. Een aangrijpend waargebeurd verhaal over een vriendschap waar abrupt een einde aan komt wanneer Raphael overlijdt aan een hartstilstand tijdens het hardlopen. “Ik werd zo meegenomen in het verhaal, het kroop helemaal onder mijn huid”, vertelt een toeschouwer. “Ook de vriendschap met alle ups en downs zijn zo mooi neergezet in het stuk. Zeer indrukwekkend.”

Ook voor de jeugd en nog jonger

In de achterste zaal van Café Oncle Jean was het optreden begonnen van singer-songwriter Ben de Jong. Heerlijke liedjes op gitaar en een prachtige zoetgevooisde stem.

Tijdens een kopje koffie in de voorste zaal werden we ineens opgevrolijkt door een stoet van ouders en kinderen. De voorstelling ‘Feest’ was begonnen en een waar kinderfeestje werd gevierd met een polonaise. Toen onze koffie op was, werden we meegenomen naar De Plantage aan de Willem van Oranjelaan waar de jeugdvoorstelling ‘Aardheimer’ plaatsvond. Een mooi abstract theaterstuk gebaseerd op ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh. Drie meisjes, besmeurd met aarde, levend en werkend op het boerenplatteland in de 19e eeuw.

Buurcultuur

Weer terug bij Oncle Jean werden we meegenomen naar het Schoolakkerplein. Een erg leuk en verrassend project, waarbij we mochten  binnengluren in de huizen. Vooraf kregen we een brief waarin stond bij welke huisnummers we moesten zijn. Gelukkig wisten de bewoners hiervan. Sterker nog: de verrassing was groot, hoe voorbereid ze op onze komst ook waren!

Het was dus een zeer entertainende middag met een heel afwisselend programma, voor elk wat wils, jong en oud. Ik kan wel zeggen dat het, ondanks het weer, wederom zeer geslaagd was!

Lees hier de opening van En Plein Public van vorige week.

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden