En Plein Public met park als decor

Op een mooie locatie in Tuinzigt/Westerpark kon het publiek voor de derde week op een rij weer genieten van En Plein Public. Het park Westertuin was omgetoverd tot een gezellig festivalterrein met podia en tentjes waar men een hapje en een drankje kon nuttigen.

De voorstellingen begonnen vanaf 14 uur met een mix van dans, theater en geluid. ‘Het was ook boffen met het mooie weer. Omdat we de voorstellingen met mooi weer buiten doen, is het zo leuk dat ook voorbijgangers worden verrast en graag blijven staan kijken naar wat er op dat moment speelt,’ vertelt één van de artistiek leiders.

Bijzondere dans

Toen we aankwamen begon het optreden van Bredanaar Paul Hattink. Onder het genot van een hapje en een drankje konden we genieten van zijn jaren zestig liedjes. Als afsluiter vroeg hij zijn kleindochtertjes het podium op, om mee te dansen op het nummer ‘Everybody needs somebody to love’.
Daarna konden we aan de rand van het park plaatsnemen om te genieten van een bijzondere choreografie. Deze was speciaal voor En Plein Public gemaakt. Heather Ware, een danseres die al meerdere belangrijke prijzen in de wacht heeft gesleept, maakte een theatrale dansvoorstelling met muziek, woorden en gebarentaal. Een bijzondere dans aan de rand van het park, tussen de bomen in.

BuurCultuur

Tot slot was het de beurt aan BuurCultuur. De locatie Westertuin zorgde voor een prachtig decor voor de jonge singer-songwriter. Bovenop de heuvel bracht ze haar liedjes met gitaar en mooie stem ten gehore. De krekels die op de achtergrond te horen waren, zorgden voor een extra special effect.
Ook een bijzondere voorstelling was ‘Park met geluid’. Het publiek kreeg hoofdtelefoons op en keek uit op de vijver midden in het park. Dit natuurlijke decor zorgde voor een verrassende kijk in het leven van de bewoners en hun park. Hun dagelijkse ronde in het park al joggend met de hond, fietsend of wandelend met een sigaretje in de hand.
Een dagje park dus, met cultuur, muziek, dans, theater, geluid, zon en natuur. Volgende week is En Plein Public in Ulvenhout.
Lees hier het verslag van vorige week in het Ginneken.

 

Dossier: Fotoreportages

Reacties

Cookieinstellingen