Zwoele zomeravond in Valkenberg

Wie van reggae, salsa, ska, rumba en latin houdt, kwam dinsdagavond aardig aan zijn trekken tijdens Palm Parkies in Park Valkenberg in Breda. Dankzij de achtkoppige band Radio Negra waande je voor een moment in Cuba. En daar speelde het mooie weer ook een grote rol in.

Mensen uit Breda en omgeving waren dinsdagavond massaal uitgerukt naar het park om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van weer een nieuwe Palm Parkies-avond. Het was een drukte vanjewelste. Maar dat mocht ook wel een keer, want tot zover viel het weer elke dinsdag weer een beetje tegen. Of het was de regen die roet in het eten gooide, of het was te koud om uitgebreid te gaan zitten eten. Dit keer viel het honderd procent mee. Overigens opvallend veel kinderen ook deze avond. Er was ook geen doorkomen aan. Verder dan de PA – de geluidsinstallatie om de muziek te versterken – kwam ik ook niet. Eigenlijk een Palm Parkies zoals het hoort dus.

Zuid-Amerikaanse invloeden

Het podium was deze avond gereserveerd voor Radio Negra. Hoewel hun roots in België liggen, heeft de band een duidelijke voorliefde voor alles wat te maken heeft met Zuid-Amerika. Althans, wat de muziek betreft dan. Ze brachten een mix van covers van onder andere Manu Chao en Buena Vista Social Club, maar ook eigen nummers. Ik geloof niet dat ik veel mensen heb gezien die stilstonden. Het publiek genoot en de band zelf had er ook veel zin in. Zo erg zelfs dat het ineens al over half elf was toen de laatste tonen klonken. Dat is een andere band niet eerder gelukt. Helaas dus ook geen toegift, maar dat was ook niet nodig. Het publiek was tevreden en nam met daverend applaus afscheid van Radio Negra en wij van het park.

DJ en band

Volgende week is het de beurt aan Royal Beat, een partyband van hele andere orde. Bij Royal Beat gaat het vooral om de show oftewel ‘de combinatie van een deejay met het spektakel van een band’, aldus de organisatie van Palm Parkies. Dat belooft wat!

Bekijk hier het volledige programma van Palm Parkies in Breda.

Bekijk hier de video van Stappen en Shoppen vanuit het park.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden