Redhead Days 2015 zoekt vrijwilligers

Foto: Astrid Bouman

In het weekend van 4 september is het weer zover. Dan wordt het centrum van Breda overspoeld door roodharige mannen, vrouwen, jongeren, kinderen en baby’s. Ze komen vanuit heel Nederland om drie dagen lang Breda ‘onveilig’ te maken. En jij kunt daar ook bij zijn.

Wat ooit begon als roodharigendag in Asten bij Eindhoven is inmiddels uitgegroeid tot een driedaags evenement in het hartje van Breda. De allereerste dag werd in 2005 georganiseerd door Jan Eijsbouts in samenwerking met Bart Rouwenhorst, als onderdeel van een expositie van Bart Rouwenhorst. Dit jaar vindt de Redhead Days voor de tiende keer plaats. Een mijlpaal en dat niet alleen. Afgelopen februari vond in Londen de eerste Redhead Days affiliatie plaats. Daar kun je als organisatie alleen maar trots op zijn.

roodharigendagen_2015Vrijwilligers
Maar zoals de meeste festivals kunnen ook de Readhead Days niet zonder vrijwilligers. En daar hoef je zelf helemaal geen rode haren voor te hebben. “Er zijn genoeg vrijwilligers die geen rood haar hebben. Zij hebben een rood hart “, vertelt Kim Kraakman van de organisatie. “Het belangrijkste is dat iemand enthousiast is, wekelijks een paar uur vrij wil maken hiervoor en het leuk vindt om te organiseren, te plannen en te coördineren.”

Meerdere functies
Op dit moment werkt de organisatie van de Redhead Days met ongeveer 75 organisatoren, maar er is genoeg te doen. “We zoeken nog twintig vrijwilligers voor diverse functies binnen de organisatie, zoals sponsoring, facilitair en Marketing en communicatie. Op de dagen zelf lopen er nog zo’n 150 extra vrijwilligers per dag rond. Ook hiervoor kunnen we altijd mensen gebruiken.”

Zowel op de dag zelf als de weken voorafgaand aan het evenement is er nog van alles te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van de pub crawl op zaterdagavond, het organiseren van het verwenplein of het walking dinner. Maar ook voor de camping moet er nog veel geregeld en gepland worden.

Lijkt het jou wat? Kijk voor meer informatie op de website van Redhead Days of mail naar [email protected]. Zij kunnen je alles vertellen over de activiteiten en wat er precies van je verwacht wordt.

Foto-album Redhead Days van Omroep Brabant

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen