Op de tractor door Princenhage

Ook dit keer was er spektakel en show ten top bij En Plein Public. Nu was het de beurt aan de wijk ofwel het dorp Princenhage. Theater, muziek en dichtkunst brachten het dorp vanoudsher volop in the picture. Met als afsluiter een wervelende show van oldtimer tractoren.

Het mooiste marktje van Breda

Het oude centrum van Princenhage, de Haagsemarkt was het decor voor dans, theater en muziek. Toen we aankwamen stond een ijscokar klaar die druk werd bezocht door kinderen en hun ouders. De kindervoorstelling IJsco Figaro was net afgelopen en de kinderen waren nog lekker aan het smullen van een ijsje.
Bredanaar James Gatso op gitaar en zangeres Marloes brachten bekende oldies met nieuwere popsongs ten gehore. ‘En dit allemaal op het mooiste marktje van Breda’, riep een genietende toehoorder.

Buurcultuur: Karavaan en tractorspektakel

In de buurt van de Haagsemarkt begon de indrukwekkende dansvoorstelling van Guillherme Miotto. Na de voorstelling liepen we terug naar de Haagsemarkt en daar stond een verrassing klaar! We werden opgewacht door een spelend muziekgezelschap op tractor met huifkar. De helft van het publiek nam plaats in de huifkar en de andere helft zorgde voor een ware karavaan naar de plaats van bestemming, de Tramremise.

Buurcultuur, een project samen met bewoners uit de wijk, kwam met een mooi en grappig theaterstuk over Princenhage. Van oudsher is dit een dorp, bewoond door boeren. Stadsdichter Kees van Meel las een gedicht voor over zijn geliefde dorp. ‘Een samensmelting van mens, kunst, natuur en cultuur.’
Als afsluiter van de middag reden tot ieders verrassing echte oldtimer tractoren het terrein van de Tramremise op. De Oldtimer Carroussel Club gaf met een twintigtal tractoren een wervelende show. ‘Dit is Princenhage echt ten top’, vertelde een toeschouwer. Na de show mocht je de tractoren nog van dichtbij bewonderen. Of erop zitten. Een perfect foto-momentje dus.

Lees de En Plein Public verslagen van 18 juli op het centraal station Breda, 25 juli in het Ginneken en 1 augustus in het Westerpark.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden