Weekagenda van de Mezz vanaf 27 april

Foto: Asja Vossen

DO 30-04 Klub Bulk: Emufucka (JPN) + DJ Mace + Coco Bryce Klub Bulk vult Breda met de lekkerste tunes, een uiteenlopende mix van alle dansmuziek die de controverse niet schuwt.

Zolang je maar kan dansen met een glimlachje en drankje in je handje. Deze keer met Emufucka, DJ Mace en Coco Bryce.

Kleine zaal / aanvang 23.00 uur / toegang gratis

VR 01-05 Robben Ford (US) + support

Robben Ford is een bekende naam in de Amerikaanse bluesrock- en jazzwereld. Over zijn elektrische gitaarspel wordt wereldwijd vol lof gesproken. Hij werd al vijf keer genomineerd voor een Grammy en speelde onder meer met Joni Mitchell, Jimmy Whiterspoon, Miles Davis, George Harrison, Bob Dylan en vele andere artiesten.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €26,50

VR 01-05 Rape Blossoms – Unknown Pleasures

Het Gentse collectief Räpe Blossoms speelt onheilspellende post-punk met een lo-fi noisy draai. Met dissonante wurgende gitaarrifs, razende bassen en een zanger die zijn stembanden aan gorten schreeuwt, doet hun geluid denken aan bands als Liars en These Arms Are Snakes.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang gratis

ZA 02-05 Herman Brood Academie On Tour Go Go Kill + Franky Age + Jay-Way

De Herman Brood Academie, de school van oa Rondé en Mister And Mississipi, gaat weer op tour met de talenten van de opleiding. Deze editie zullen garagerockband Go Go Kill, het catchy Franky Age en rapper Jay-Way hun kunsten gaan vertonen.

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang gratis

ZA 02-05 Fratsen + Flip Noorman

Fratsen staat voor messcherpe Nederlandstalige teksten, punkpop en van die typische invloeden van hoempapa. Opgericht in de jaren ’80 verwierf de band uit Twente rondom André Manuel een cultstatus dankzij nummers vol met humor en cynisme als kritiek op de fratsen van de maatschappij. Na albums als Muts, Dorst, Snachs, Niet Alleen, P.U.N.T. en Komma is het eind 2014 klaar met de oude gekkigheid en heeft Fratsen 2.0 met nieuwe plaat Caspar weer “onmeundig” veel zin.

Jupiler zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €17,50

ZO 03-05 Bear Run (BE) – Ik Zie U Graag

Bear Run is een vijfkoppige alternatieve band uit Gent. Hun sound wordt vaak omschreven als laidback indiepop met een schizofrenisch kantje. Door het combineren van zang, viool, contrabas, drums, gitaarspel en toetsen weet de band een zachte, unieke sound neer te zetten, waar toch ook een scherp randje aan zit. Niet klassiek, ook geen pop, maar een interessante mengeling. Bear Run is een beer van ’n band.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

ZO 03-05 The Asteroids Galaxy Tour (DK) + Andy Shauf (CA)

Plotseling waren ze daar in 2008 met hun album Fruit: The Asteroids Galaxy Tour. Deze zonnige, soulvolle, psychedelische popband tourde de hele wereld rond met de singles Around The Bend en The Sun Ain’t Shining No More. Nu, drie albums later, zijn de Denen terug met het album Bring Us Together. Op dit album verkent de groep nieuwe muzikale paden als nooit tevoren. Het geluid klinkt cooler en futuristischer  dan ooit.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €18

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden