Musea in Brabant eren Jheronimus Bosch

Foto: Breda Nieuws

Zeven grote musea in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg werken in 2016 samen tijdens het Jheronimus Bosch-jaar. Onder de noemer Bosch Grand Tour bieden de musea tussen december 2015 en februari 2017 dertien tentoonstellingen.

De exposities tonen nieuw werk van hedendaagse kunstenaars en designers die zich laten inspireren door de beroemde schilder Jheronimus Bosch. Er is een digitale interpretatie van de Tuin der lusten te zien en een tentoonstelling waarin de dieren van Bosch de hoofdrollen spelen. De deelnemende musea zijn het MOTI Museum of the Image in Breda, het Van Abbemuseum in Eindhoven, De Pont museum in Tilburg, het Natuurmuseum Brabant in Tilburg, Het Noordbrabants museum in Den Bosch, het TextielMuseum in Tilburg en het Stedelijk Museum in Den Bosch.

Tegenhanger overzichtstentoonstelling

De dertien exposities vormen volgens de musea de eigentijdse tegenhanger van de grote overzichtstentoonstelling rond Bosch die het Noordbrabants Museum vanaf 13 februari herbergt. Het is volgend jaar vijfhonderd jaar geleden dat Jheronimus Bosch overleed.

De Bosch Grand Tour wordt komend weekend tijdens de Uitmarkt in Amsterdam gepresenteerd. Meer informatie is te vinden op de speciale website Jheronimus Bosch 500 jaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden