Spanjaardsgat Festival: 50 jaar Molukken in Breda

Foto: Spanjaardsgat Festival

Het Spanjaardsgat Festival gaat op dinsdag 19 en woensdag 20 mei op een bijzondere manier van start. Dit jaar staan de openingsconcerten namelijk in het teken van de viering van 50 jaar Molukken in Breda.

De Molukse en Indische gemeenschap in Breda kent een rijke geschiedenis en tijdens de eerste twee dagen van het festival wordt hier tijdens het middag- en avondprogramma aandacht aan besteed. Op het Ponton in de Haven treden gospelgroepen op, de Molukse soulzanger Jimmy Bellmartin komt zingen, DJ Dansa verzorgt muziek en de kinderen van Bunga Tjenkeh presenteren het publiek hun traditionele dans.

Inzamelingsactie

Een speciale inzamelingsactie voor de renovatie van de Molukse kerk Immanoe-el in Breda maakt deel uit van dit festival. Daarom moet je voor de optredens en concerten op het ponton 5 euro betalen. Daarnaast worden er ook andere acties op touw gezet . Zo kun je tijdens het festival lekkere hapjes kopen. Het geld wat daarmee wordt ingezameld gaat naar ditzelfde doel.

Twee weken lang feest

Nog heel even geduld en dan maken de kano’s in het Spanjaardsgat weer plaats voor een groot ponton, waar twee weken lang diverse muzikanten, zangers en dansers hun talenten laten zien aan het grote publiek. Het Spanjaardsgat Festival vindt plaats van 19 tot en met 31 mei in de Haven van Breda. Het middagprogramma start om 13:00 uur.

Spanjaardsgat 2015

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden