Wie wordt winnaar van de ‘Elvis Ode’?

Art Breda vindt plaats in het voormalig Breda Museum
Foto: Breda Nieuws

Vanaf zaterdag 16 mei kunnen bezoekers van De Elvis Code in Breda’s Museum hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk in de bij deze tentoonstelling horende ‘Elvis Ode’. Hierin hangen 15 werken die naar aanleiding van een eerdere oproep van het museum zijn ingestuurd door fans van Elvis. Met het aanvangen van het stemmen, is ook de termijn voor inzendingen nu gesloten.

Diversiteit

Uit de inzendingen blijkt dat Elvis nog steeds ‘leeft’ en dat hij kan rekenen op een breed samengesteld publiek, van teenagers tot senioren. De jongste inzender is Floortje Jansen, die voor haar ouders ‘Let’s Dance’ maakte; Carlos Staelens bracht zijn afstudeerwerk uit 1969 in; Yvonne Né schreef in 2008 het gedicht ‘Hound Dog in Wookey Hole Caves. Een andere inzending voert via een groot aantal foto’s naar Graceland. Opvallend werk is de spectaculaire jumpsuit van Jeroen de Leijer. De allereerste inzending kwam van John Klompenhouwer, die op schaal en tot in de kleinste details het geboortehuis van Elvis in Tupelo nabouwde.
Kortom, wie eerst zijn/haar ogen uitkeek bij alle memorabilia in De Elvis Code kan genieten van de creativiteit die de ‘King’ hier teweegbracht.

Stemmen

Bezoekers brengen in de zaal hun stem uit via een stemformulier en deponeren hun ‘stembiljet’ in de stembus. Via de Facebookpagina van De Elvis Code kan vanaf 29 mei ook gestemd worden. Stemmen kan tot en met zondag 7 juni. Het publiek kiest de drie winnaars en op basis van die uitslag beoordeelt de jury, bestaande uit Sander van Bussel, Rob Musters en Vera Hoogsteden, de nummers 1, 2 en 3. De winnaars kunnen in deze volgorde een keuze maken uit de drie speciale Elvis Platenspelers, die sinds de opening van de tentoonstelling in een vitrine in Breda’s Museum staan uitgestald.

Extra

Wie zijn/haar stem in Breda’s Museum uitbrengt en op het formulier een e-mailadres noteert, maakt kans op een van de vijf CD’s ‘De Elvis Code’, die Breda’s Museum onder hen verloot.

Meer over Elvis Presley jubileumjaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden