Snipperdag Festival debutant op unieke plek

Foto: Snipperdag Festival

Met het Snipperdag Festival wordt op zondag 31 mei het startschot gegeven voor een nieuw evenement op het Haven Eiland in Breda. Tijdens het festival kun je genieten van de beste Garage/ Psychedelic Rock & Surf-muziek.

Haven Eiland

Het wordt het eerste evenement op deze unieke locatie. Met haar rauwe, industriële uitstraling is de plek niet voor niets aangewezen als experimenteergebied, waar vernieuwende initiatieven zoveel mogelijk worden toegejuicht. Als we de organisatoren mogen geloven, wordt het terrein, deze dag omgetoverd tot een prachtige, idyllische plek met heerlijk eten en een mooie aankleding.

Waarom Snipperdag Festival?

Een dag eerder vindt op hetzelfde terrein het muziekfestival Ploegendienst plaats. Dit festival richt zich volgens organisator Tijn Kapteijns meer op de undergrond (deep)house/techno-muziek. In navolging van Ploegendienst koos de organisatie voor Snipperdag. “Een knipoog naar de chille vrije zondag waarop genoten kan worden van de beste bandjes in het genre rock/surf/garage”, aldus Kapteijns. “Je merkt dat er tegenwoordig steeds meer bands ontstaan die hun inspiratie halen uit de jaren ’60 & ’70. Daar spelen wij op in.”

Line up

Een festival is geen festival zonder goede muziek en ook dat is er in overvloed. Zo kun je op het hoofdpodium optredens zien van The Afterveins, The Black Cult, The Black Marble Selection, zZz en Birth of Joy. Het Surf & Turf Fest, een lokaal initiatief uit Breda, host het tweede podium. Hier spelen Mountain bike (BE), Double Veterans (BE), Iguana Death Cult en The Mind Flowers.

Het festival vindt plaats op zondag 31 mei en duurt van 13:00 tot 23:00 uur. De kaarten kosten €10,- per stuk in de voorverkoop en €15,- aan de deur. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. De dag daarna kun je misschien maar beter een snipperdag opnemen…

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden