Weekagenda Mezz vanaf maandag 7 september

Foto: Asja Vossen

De Mezz start deze week al op dinsdag en wel met ‘Tegenlicht Meet UP Breda’. Vrijdag komt De Dijk langs – helaas uitverkocht – en zaterdag zowel 90’s NOW als Trashbangers Night.

Tegenlicht is een informatief programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends op gebied van politiek, economie, sociologie en wetenschap worden onderzocht. Tijdens een Meet Up worden delen van een Tegenlicht-uitzending getoond en onder begeleiding van een moderator vragen gesteld en discussies uitgelokt.

Dit keer wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen en besproken hoe verder met de Meet Ups Breda.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang gratis

VR 11-09 De Dijk – Uitverkocht

‘Mag het licht uit’, ‘Bloedend hart’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Ik kan het niet alleen’. Het zijn slechts enkele van de vele hits waarmee De Dijk sinds haar oprichting in 1961 wist te scoren. De Dijk, genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk, bestaat na vijf decennia nog steeds uit onder meer broers Huub en Hans van der Lubbe. Met hun unieke combinatie van stevige op rock en soul geschoeide muziek en hartstochtelijke, geëngageerde Nederlandstalige teksten, is de band altijd ijzersterk gebleven.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €29

ZA 12-09 Thrashbangers: Luctus (LT) + Spermafrost (BE)

Thrashbangers Night is terug! Ditmaal met een editie vol black- en thrashmetal, het meest agressieve affiche tot nu toe.

Black ’n roll formatie Spermafrost uit Namen (België) heeft een rijke fantasie als het op (song-)titels aankomt. Chansons als ‘Spermafuck And Skullshit’ staan bol van rauw gitaarwerk. Breda is geen onbekende op rock ’n roll gebied, maar combineer dit met black metal en alle grenzen zijn zoek: dit trio laat niets van de zaal heel.

De Litouwse blackmetalformatie Luctus is opgericht als eenmansband in 2001 door Kommander L, ook bekend van zijn project Fuck Off And Die. In 2006 heeft Kommander L. een volwaardige band om zich heen verzamelt. Intussen zijn er drie albums uit met als hoogtepunt het ijzersterke nieuwe album ‘Ryšys’. Verwacht snoeiharde black thrashpunk.

Kleine zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €7

ZA 12-09 90’s NOW

Mezz presenteert het lekkerste wat de jaren ’90 ons op muzikaal gebied te bieden hebben: 90’s NOW. Rock, dance, pop, hiphop, ragga, R&B – alles komt voorbij.

Jupiler zaal / aanvang 23.00 uur / toegang €11

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden