Weekagenda van de Mezz vanaf 11 mei

Foto: Asja Vossen

MA 11-05 Quiz’m Quiz’m is een gezellige muziekquiz met uitdagende, grappige en breinbrekende vragen voor de muziekfreak, de leek en de gezelligheidsspeler.

Van serieus tot nét over het randje, maar altijd bedoeld om te entertainen! Meedoen is gratis, maar meld je op tijd aan want de belangstelling is groot.

Jupiler zaal open 19.30 / aanvang 20.00 / toegang gratis

DI 12-05 Tegenlicht MeetUp Breda 4

Tegenlicht is een informatief programma van de VPRO waarin nieuwe ideeën en trends op gebied van politiek, economie, sociologie en wetenschap worden onderzocht. Tijdens een Meet Up worden delen van een Tegenlicht-uitzending getoond en onder begeleiding van een moderator vragen gesteld en discussies uitgelokt. “Experimenteren met gratis geld” is het onderwerp van deze vierde editie in Breda.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang gratis

WO 13-05 25e Pre Jazz feest

met Hermes House Band + DJ Dennis Kruisen e.a.

HD Frisse Jongens en HG SWAF organiseren voor de 125e keer het studenten Pre Jazz feest, traditiegetrouw een dag voor aanvang van het Jazz Festival Breda.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, staat de avond niet in het teken van jazz muziek. Het Pre Jazz feest heeft net als andere jaren dezelfde ingrediënten: een live coverband en een aantal top dj’s!

Jupiler zaal / aanvang 22.00 uur / early bird €7,50 uitverkocht / voorverkoop €8,50 / deurverkoop €10 indien nog beschikbaar / tickets zijn alleen te koop via www.prejazz.nl/tickets

VR 15-05 Hilton Dive – cd-presentatie + Tank86 + Dark Intentions
De Bredase metalformatie Hilton Dive presenteert zijn eerste studioalbum I Am Become Death in Mezz. In ruil voor je entreekaartje krijg je het nieuwe album in je handen gedrukt. Hilton Dive neemt de twee bevriende lokale bands Tank86 en Dark Intentions mee.
Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / toegang €10

VR 15-05 Paulusma Akoestisch

De platen van Paulusma blaken van ideeën over vrijheid en het uitbannen van de alledaagse ruis, maar op een nuchtere Hollandse manier. Of het nu akoestisch, dynamisch rockend, of meeslepend elektrisch is, de muziek van Paulusma is prachtig uitgebalanceerd. Waan je op een verfijnde muzikale reis door een landschap vol gedachten.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / toegang €8

ZA 16-05 Maaike Ouboter + support

Maaike Ouboter, singer-songwriter uit Amsterdam, weet met kwetsbare Nederlandstalige liedjes het publiek te raken. Haar auditie met Dat ik Je Mis voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland zorgde voor haar doorbraak. Dit nummer stond na haar auditie binnen enkele dagen op nummer 1 in zowel Nederland als België en heeft inmiddels ruim 7 miljoen views op YouTube.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €16.50

ZA 16-05 I © New Wave
Unknown Pleasures

New Wave Sounds gaat in deze editie terug naar de echte, obscure, onbekende new wave uit de jaren 80.  Af en toe komt er een bekend nummer van The Cure, Simple Minds en Talking Heads voorbij.  Deze editie staat in het teken van Front242, Einsturzende Neubauten, Fad Gadget, Cabaret Voltaire, Bauhaus, Gang of Four, Shriekback en nog veel meer. Verwacht dus de donkere new wave!

Kleine zaal open 22.00 uur / aanvang 22.00 uur / toegang gratis

ZO 17-05 Awash EP presentatie

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave. Vergelijkingen met R.E.M, Editors en Racoon zijn niet uit de lucht gegrepen. Na het goed ontvangen debuutalbum Turn The Lights (2013) wordt op 17 mei de nieuwe EP Carry On gepresenteerd in Mezz.

Kleine zaal open 16.00 uur / aanvang 16.30 uur / toegang gratis

ZO 17-05 Brother & Bones (UK) + MacSwordfish

Het geluid van het Londens vijftal Brother & Bones is krachtig, energiek, dynamisch en intens. Een indrukwekkende liveband die muzikaal ergens tussen Kings Of Leon en Mumford & Sons in zit. Onder leiding van frontman Rich Thomas levert de band een show vol bombast.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur / toegang €14

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden