Rondleiding De Grote Kerk backstage

Foto: Jan Korebrits

Een stadsgids van het Gilde De Baronie leidt een klein groepje belangstellenden rond in ruimtes van de Grote Kerk, die doorgaans niet voor publiek toegankelijk zijn. De rondleiding is op zondag 31 mei van 13.30 tot 14.30 uur.

Het gaat om de Kapittelzaal, de Consistoriekamer (huidige directiekamer), de keuken, het kerksteegje aan de Noordzijde, de schachtruimte in de toren en de hoge kappen boven het plafondgewelf.

Het is altijd interessant om in theaters en op poppodia achter de coulissen te mogen kijken. In de Grote Kerk is dat ook zeker de moeite waard.

Er kunnen 12 personen mee. Dit beperkte aantal heeft te maken met de geringe grootte van de te bezoeken ruimtes en de draagkracht van het gewelf.

Aanmelden voor deelname kan alleen op de dag zelf aan de balie van de Grote Kerk (niet telefonisch en niet per e-mail). Deelnemersprijs is € 5,- te betalen bij aanmelding. De Grote Kerk is op zondag toegankelijk vanaf 13.00 uur.

Voorwaarden tot deelname

  • minimaal 12 jaar oud zijn
  • trappen kunnen lopen (in totaal ± 100 treden; er is géén lift)
  • kunnen bukken
  • de instructies van de gids opvolgen
  • na aanmelding 10 minuten voor aanvangstijd aanwezig zijn.

Deelname is op eigen risico.

Bron: Gilde De Baronie: Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden