Programma Spaanse Kraag op Breda Barst bekend

Foto: Breda Barst

Breda Barst heeft het programma van De Spaanse Kraag bekendgemaakt. Op 19 en 20 september breken de hardrockbands Double Veterans (BE), Herder, Robbing Banks, For I Am King, 2 Years To Apocalypse, Tarantino, The Royal, Death Alley, The Greatest Handshake (BE) en Angstgegner de tent af.

De Spaanse Kraag is al jaren een begrip in Breda. In de rode tent in het Valkenberg park staat altijd een mooie mix van regionaal talent en bands die landelijk al wat verder zijn. Ook dit jaar komen liefhebbers van harde gitaren er weer aan hun trekken. De zaterdag is traditioneel gezien voor de genres punk en hardcore, op zondag hoor je rauwe rock.

Bad ass Rock ‘n Roll

De leden van Double Veterans (BE) hebben oplettend geluisterd naar 60’s rock en ‘70’s psychedelische rock. Het basloze trio staat garant voor een flinke portie bad ass rock ‘n roll. Herder is Harder, is het motto van de band en meer woorden zijn er eigenlijk niet nodig om de band te omschrijven.

Eenmansband Robbing Banks brengt rock ’n roll met gitaar, drums en vocals, overstuurde en krachtige garagerock met een rauwe sound. For I Am King combineert razende metal riffs met veelzeggende melodieën en beukende drums.

Gevarieerd programma

Eerder was al bekend dat dit jaar onder andere Fiction Plane (UK), Navarone, Pauw, Audio Adam, The Cool Quest, The Delta Saints (US), Lucas Hamming en My Baby op het podium staan. Op zaterdag 6 juni organiseert Breda Barst de Mezz Barst Preparty, waar een aantal nieuwe namen bekend worden gemaakt. Naast muziek vind je op Breda Barst ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Daarmee probeert Breda Barst een toegankelijk festival te maken met voor iedereen wat wils.

Vrijwilligers

Breda Barst kan niet zonder vrijwilligers en doet daarom een beroep op jou. Lijkt het je leuk om mee te helpen opbouwen en afbreken, achter de bar te staan, bonnen te verkopen, te werken als stagehand, artiesten te begeleiden, festivalondersteuning te bieden of het festival te promoten, geef je dan nu op. Ervaring is niet nodig, wel goede zin. En je krijgt er veel voor terug.

Gratis

Popfestival Breda Barst viert dit jaar het 20-jarig jubileum en vindt plaats op 19 en 20 september in het Valkenberg park in Breda. De toegang is gratis. Meer informatie over het festival lees je op de website van Breda Barst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden