Spelletjescafé 10 jaar: Verbinding door spelletjes en wol

Wat ooit als hobby begon, is uitgegroeid tot een begrip in de wijk Zandberg. Sinds 2005 kun je in Spelletjescafé De Zandloper gezellig ouderwetse en de nieuwste spelletjes spelen, maar ook terecht voor de vele andere activiteiten die er georganiseerd worden. Dit jaar bestaat het café tien jaar en dat wordt in september uitgebreid gevierd met een tiental activiteiten. Zondag vierde De Zandloper zijn tiende verjaardag met een supergezellig feestje.

Verbinding

Marjo Cambeen, oprichtster van het Spelletjescafé, vertelt met trots over de afgelopen tien jaar. ‘Het café is een ontmoetingsplaats geworden in Zandberg. Er worden feestjes gehouden, vergaderingen, koorrepetities, Jazzjamsessies op de zondagmiddag en vele andere activiteiten. Zo wordt ook veel samengewerkt met activiteiten in de Buurt, zoals de Reus van Breda van Poppentheater Muzipo.’ Deze kindervoorstelling vertelt over de Reus van Breda die het heel erg koud heeft, zodat voor hem een immense sjaal wordt gebreid. Vele mensen zijn voor dit project opgetrommeld om te gaan breien. Zo zijn er middagen in het Spelletjescafé georganiseerd om de breipennen te pakken en aan de slag te gaan. Voor het goede doel.

Breda 763 jaar, 763 meter aan sjaal voor het goede doel

De reuzensjaal mag je inderdaad wel een reuzensjaal noemen, want er is in totaal maar liefst 763 meter gebreid! Voor Breda die dit jaar 763 jaar is geworden. De reuzensjaal hangt in de Passage Zuidpoort en heeft afgelopen zondag het Spelletjescafé versierd (zie de foto’s).
De sjaal, waar iedereen zo hard aan heeft gewerkt, wordt tijdens de Open Monumentendag op 12 september rond drie uur in de middag overhandigd in de Zuidpoortpassage aan Stichting Happy Hippo. De sjaal komt ten goede aan het project Dreamy Dolphin, waarvan dekentjes worden gemaakt voor kinderen in armoede.

Zie de website van Spelletjescafé De Zandloper, de website van Poppentheater Muzipo en de website van Stichting Happy Hippo.

Corné aan de tap

‘Het Spelletjescafé speelt al 10 jaar mee, het borrelt dus van de activiteiten en hier is Corné aan zet… eh tap.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden