Straattheater, kunst en jong talent

Foto: Breda Barst

Breda Barst is in de eerste plaats een muziekfestival. Toch biedt het gratis festival jaarlijks ook een randprogrammering in waarbij tal van culturele disciplines voorbij komen. Uiteraard is daarbij ook aan de (kleine) kinderen gedacht.

De randprogrammering van Breda Barst kan je op ieder moment verrassen en ook voor kinderen is er voldoende te doen. In het Instrumenten Atelier maak je je eigen berimbau, sistrum of handcastagnettes. WOONST, van Afslag Eindhoven, is een beeldende performance met een acteur, een danser en een winkelwagen in de hoofdrol. Daarnaast is er een Silent Disco 2.0, is Breda Barst het filmdecor van een hoorspel en leert jong en oud in De Soepfabriek dat soep niet uit een pakje komt. Ook kun je in het kader van het 20-jarig jubileum van Breda Barst je eigen vogelhuisje beschilderen.

City Talents
Breda Barst biedt ieder jaar ruimte voor lokaal en regionaal talent. Ook dit jaar is er weer een mooi programma samengesteld onder de noemer City Talents. Kinderen en jongeren uit de regio zullen het publiek verrassen met hun optredens. Van Bboys tot drummers en van metal tot hiphop, het komt allemaal voorbij. Met Stàlinn Drakk, Entertainment-Reality, Bboy Breaksession, Bass Da Drum en Mercury Overdrive.

En terwijl je kroost aan het knutselen is, kun jij op een van de podia of in de tent genieten van optredens van onder andere Fiction Plane (UK), Navarone, Pauw, Audio Adam, The Cool Quest, The Delta Saints (US), Lucas Hamming, My Baby, Double Veterans (BE), Herder, Robbing Banks, For I Am King, 2 Years To Apocalypse, Tarantino, The Royal, Death Alley, The Greatest Handshake (BE) en Angstgegner.

Geen treinen van en naar Breda

Breda Barst vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september en is gratis toegankelijk. Parkeren kan in de buurt van het park. Donderdag werd bekend dat er geen treinen zullen rijden naar en van Breda. Er worden wel bussen ingezet. Hou hier rekening mee! Kijk voor actuele reistijden op de website van de NS.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen